Peste 100 de sefi de la Finante au primit preavize

Duminica, 04 August 2013, ora 14:55
2928 citiri
Peste 100 de sefi de la Finante au primit preavize
Foto: Incont.ro

Peste 100 de directori si sefi de servicii de la Finantele publice din Bistrita-Nasaud si-au pierdut functiile, intrucat Directia Generala a Finantelor Publice din judet a fost desfiintata, iar jumatate din acestia vor fi nevoiti sa isi caute un loc de munca la Cluj sau la Bucuresti.

Seful Administratiei Finantelor Publice (AFP) Bistrita-Nasaud, Crin Pantea, a declarat, duminica, ca incepand cu data de 1 august s-a desfiintat Directia Generala a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud si s-a infiintat AFP, astfel ca 104 angajati din vechea institutie - directori si sefi de servicii - au primit preavize de 30 de zile.

"De la 1 august, Directia Generala a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud nu mai exista. In locul ei avem Administratia Finantelor Publice Bistrita-Nasaud. De asemenea, nu mai avem administratii fiscale orasenesti. Acestea se desfiinteaza, iar in locul lor apar servicii fiscale orasenesti, care au niste sefi de servicii. La nivelul AFP Bistrita-Nasaud s-au dat 104 preavize directorilor si sefilor de servicii unde s-au vacantat posturi", a explicat Pantea.

Acesta a adaugat ca au primit preavize toti directorii si directorii adjuncti, cu exceptia sa.

"S-a modificat schema de personal ca structura. Eu sunt singurul care am imputernicire pe functia de sef al Administratiei Finantelor Publice Bistrita-Nasaud ca sa putem functiona. (...) Dintre cei care au primit preavize, la Bistrita vor putea munci in jur de 46 sau 47, atatea posturi vacante sunt. Circa 20 vor putea merge la Cluj unde, de asemenea, sunt posturi vacante", a declarat Crin Pantea.

El a adaugat ca cei care au primit preavize trebuie sa ia o decizie in cel mult 30 de zile de la primirea lor, sa opteze pentru posturi vacante la nivelul AFP Bistrita-Nasaud, Cluj sau Bucuresti.

"In termen de 30 de zile, cei care au primit preavize trebuie sa aleaga, dar nu vor fi atat de multe posturi vacante in Bistrita-Nasaud cate preavize s-au primit. Vor fi unele si pentru Cluj si chiar Bucuresti. Vom avea luni o sedinta si vom discuta", a spus Crin Patea.

Guvernul a aprobat recent cele opt sedii ale directiilor financiare regionale, la Cluj-Napoca, Brasov, Timisoara, Craiova, Iasi, Ploiesti, Bucuresti si Galati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#sefi finante Bistrita preaviz, #desfiintare locuri munca finante publice, #Directia Generala Finante Publice Bistrita Nasaud, #directii financiare regionale , #locuri de munca disponibile