Peste 100 de angajati de la Electrocarbon Slatina ar putea fi concediati

Miercuri, 08 Mai 2013, ora 17:56 1570 citiri

Peste 100 de angajati ai unei fabrici de pe platforma industriala Slatina si-ar putea pierde locurile de munca in urmatoarele doua luni, conform afirmatiilor liderului Sindicatului Independent din Electrocarbon, Petre Fugaru.

Acesta a declarat miercuri, pentru Agerpres, ca patronatul fabricii a anuntat reprezentantii sindicatului, dar si Inspectoratul Teritorial de Munca Olt si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt ca intentioneaza sa reduca personalul si vor urma runde de negocieri intre patronat si sindicate.

"Ni s-a inaintat o intentie de concediere, care a fost trimisa si la ITM si AJOFM in care se spune ca vor sa desfiinteze 180 de posturi. Vom avea intalniri cu reprezentantii patronatului, pentru ca nu vom fi niciodata de acord cu reduceri de personal atat de mari.

Stim ca sunt dificultati si s-a redus piata de desfacere a electrozilor siderurgici, s-a redus cererea, dar nu vom accepta disponibilizarea a jumatate dintre angajati. Vom face toate demersurile necesare, vom cauta solutii pentru a diminua numarul de posturi ce vor fi desfiintate", a sustinut Petre Fugaru.

Daca patronatul Electrocarbon Slatina va ramane inflexibil privind concedierile, de la 1 iunie 180 de angajati ai fabricii vor intra in preaviz si vor ramane fara locuri de munca incepand cu data de 1 iulie.

Fabrica mentionata a mai facut concedieri si in luna martie, cand a renuntat la 50 de angajati. In prezent in fabrica mai lucreaza 364 de salariati.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News