Pentru ce job se lupta peste 9.000 de romani? Cele mai dorite locuri de munca

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 07:49
5709 citiri
Pentru ce job se lupta peste 9.000 de romani? Cele mai dorite locuri de munca

Mii de romani concureaza in prezent pentru slujbe in domenii precum vanzari, secretariat sau relatii cu clientii, pentru care cerintele sunt mai lejere in privinta formarii educationale si profesionale.

Peste 4.000 de persoane sunt interesate de postul de operator vanzari la o casa de pariuri.

In schimb, companiile care au cele mai multe oferte de lucru la ora actuala activeaza in domeniile resurse umane, consultanta, dar si IT, electronice si inginerie, conform datelor furnizate Ziare.com de companiile de recrutare din Romania.

Domeniile de activitate care au prezentat cel mai mare interes pentru romani in 2013 pe site-ul de recrutare MyJob:

  • Vanzari 640.000 CV-uri depuse

  • Secretariat / Administrativ 354.000

  • Customer service / call senter 235.000

  • Alimentatie / Comert 187.030

  • Contabilitate 178.950

Cel mai solicitat tip de job dintre cele publicate pe MyJob este cel de asistent manager, pentru care exista 9.300 de solicitari. De asemenea, mii de romani sunt interesati de posturi precum cel de agent de vanzari, de lucrator comercial sau de secretara.

Sursa: MyJob

Companiile cu cele mai multe joburi active intr-o luna, in 2013:

Sursa: MyJob

Pe MyJob, SC Expres Impex SRL, o firma din orasul Bucecea, judetul Botosani, a atras cele mai multe cereri, cu peste 9.000 de CV-uri primite. Si Mega Image este in topul preferintelor romanilor aflati in cautarea unui loc de munca, alaturi de UPC sau eMag.

Companiile cu cele mai multe CV-uri primite intr-o luna, in 2013:

Sursa: MyJob

Dintre ofertele de munca postate pe MyJob, cele mai multe sunt in Bucuresti si in judetele Timis, Cluj, Iasi, Brasov si Sibiu.

Cele mai multe solicitari vin din partea persoanelor tinere, cu varsta cuprinsa intre 16 si 35 de ani.

De asemenea, cele mai multe alerte de joburi sunt setate pentru domeniile Vanzari, Alimentatie/Comert, Contabilitate, Secretariat/Administrativ si Transporturi.

Postul pentru care au fost depuse cele mai multe CV-uri pe BestJobs in octombrie 2013 este cel de asistent vanzari la Altex.

Astfel, peste 4.600 de romani au solicitat acest job. Candidatii trebuie sa fie absolventi de liceu sau studenti in ani terminali si sa cunoasca o limba de circulatie internationala la nivel conversational.

Aproape la fel de multe solicitari (4.400 mai exact) are si postul de operator agentie pariuri sportive, oferit de Bet Cafe Arena. Viitorul angajat nu trebuie sa aiba studii superioare, insa cunostintele de limba engleza constituie un avantaj.

Peste 4.000 de persoane s-au inscris in cursa pentru un post de asistent manager la Sensiblu, care presupune absolvirea de studii superioare si cunostinte de limbi straine, limba engleza prioritar.

Cu aproape 3.600 de solicitari, postul de manager zonal de vanzari, oferit de firma bucuresteana SC Cumpana 1993 SRL, este printre cele mai dorite joburi postate pe BestJobs.

Candidatilor li se cere sa aiba studii superioare finalizare, sa cunoasca limba engleza la nivel mediu si sa detina permis de conducere categoria B.

De asemenea, peste 3.000 de CV-uri au fost depuse pentru postul de lucrator comercial in cadrul SC Futura Lenjerie SRL, retailer de articole vestimentare cu sediul in Bucuresti. Isi pot depune candidatura absolventii de studii medii sau superioare, care cunosc limba engleza la nivel conversational.

Remarcam si pe BestJobs interesul pentru postul de casier la Mega Image. Pentru un astfel de job disponibil in Bucuresti si Ilfov peste 1.200 de candidati si-au trimis CV-ul catre companie.

De altfel, 65.000 din cele peste 2.100.000 de persoane cu CV activ pe BestJobs.ro au experienta anterioara pe un post de casier, in timp ce aproape 80.000 dintre acestia au mai lucrat ca lucratori comerciali, iar alti 20.000 de candidati au ocupat in trecut un post de sef de magazin.

Pe BestJobs, printre companiile cu cele mai multe oferte la ora actuala se numara:

Sursa: BestJobs

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#joburi romani, #locuri munca firma Romania, #oferte locuri munca, #loc munca Mega Image , #oferte locuri munca