Ministerul Finantelor reduce 2.140 de posturi de la Vama si Garda Financiara

Marti, 24 Mai 2011, ora 19:26 1293 citiri

Ministerul Finantelor Publice (MFP) va elimina 2.140 de posturi de la Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) si Garda Financiara (GF), potrivit unui proiect de hotarare de guvern.

Numarul posturilor la ANV va fi redus cu 31%, de la 4.586 la 3.159, iar numarul posturilor la Garda Financiara va fi redus cu 40%, de la 1.805 la 1.092.

Conform proiectului de act normativ, directorii executivi si directorii executivi adjuncti ai directiilor regionale pentru accize si operatiuni vamale, precum si directorii executivi si directorii executivi adjuncti ai directiilor judetene si a municipiului Bucuresti pentru accize si operatiuni vamale sunt numiti, in conditiile legii, prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), la propunerea vicepresedintelui ANAF care conduce Autoritatea Nationala a Vamilor.

Sefii de servicii, sefii de birouri si ai altor compartimente functionale din structura directiilor regionale pentru accize si operatiuni vamale si din structura directiilor judetene si a municipiului Bucuresti pentru accize si operatiuni vamale, precum si adjunctii sefilor birourilor vamale vor fi numiti prin ordin al vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala care conduce Autoritatea Nationala a Vamilor.

Proiectul mai prevede ca sefii birourilor vamale sunt numiti prin ordin al vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala care conduce Autoritatea Nationala a Vamilor, cu avizul conform al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News