Mechel Campia Turzii da afara 800 de oameni

Joi, 29 Martie 2012, ora 15:10 1990 citiri
Foto: realpress.ro

Aproape 800 dintre cei 1.904 angajati ai combinatului Mechel Campia Turzii vor fi disponibilizati, incepand cu luna iunie, a anuntat liderul sindicatului din unitate, Ioan Pascu, precizand ca a primit o notificare in acest sens de la actionarul majoritar rus al combinatului.

"Am primit notificare de la actionariatul rus al combinatului Mechel ca 800 de angajati vor fi disponibilizati si ca a fost inceputa procedura de concediere. Notificarea a fost trimisa la AJOFM si ITM", a declarat Ioan Pascu.

Combinatul are 1.904 muncitori, iar primii disponibilizati ar urma sa paraseasca unitatea din iunie. Sindicalistii de la combinatul Mechel Campia Turzii avertizau inca din 20 martie ca fabrica ar putea fi inchisa.

"Dupa noua ani de la privatizarea combinatului metalurgic de la Campia Turzii, acum, sub sigla Mechel, acesta se confrunta cu o situatie grava, existand chiar riscul inchiderii activitatii, dupa o functionare de aproximativ 100 de ani, urmand ca cei 1.900 de angajati sa ramana fara un loc de munca. Acest lucru afecteaza aproape jumatate din populatia municipiului Campia Turzii", a declarat atunci presedintele sindicatului de la Mechel Campia Turzii, Ioan Pacu.

Grupul rus Mechel detine in Romania combinatele Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste, Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News