Peste 800 de joburi pentru „clientela de partid” create de guvern într-o singură zi. „Asistăm la cartelizarea coaliţiei, în stil PSD”

Miercuri, 16 Februarie 2022, ora 17:09
5657 citiri
Peste 800 de joburi pentru „clientela de partid” create de guvern într-o singură zi. „Asistăm la cartelizarea coaliţiei, în stil PSD”
FOTO Pixabay

Deputata USR Denisa Neagu a transmis miercuri, 16 februarie, pe Facebook, acuzații la adresa coaliției de guvernare, care ar fi „demarat marea producţie a locurilor de muncă la stat pentru clientela de partid”.

„Coaliţia PSD-PNL-UDMR a demarat marea producţie a locurilor de muncă la stat pentru clientela de partid, iar într-o singură zi guvernul a creat peste 800 de locuri de muncă la stat”, după ce în şedinţa de guvern de astăzi au fost adoptate mai multe hotărâri prin care se reorganizează o serie de ministere şi autorităţi centrale. Astfel, s-au înfiinţat 460 de locuri în cadrul Autorităţii Vamale Română şi 286 locuri la Ministerul Finanţelor, iar 62 de posturi, a MAE.

Denisa Neagu afirmă că ”reorganizarea presupune crearea a sute de locuri noi de muncă la stat”.

”460 de locuri în cadrul Autorităţii Vamale Română (AVR), instituţie înfiinţată prin ruperea Direcţiei Generale a Vămilor de ANAF, va avea în noua formulă un total de 3.060 de posturi, 286 locuri la Ministerul Finanţelor, ajungându-se la un total de 2001 posturi., 62 de locuri în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, ajungându-se la un total de 2554 bugetari, 45 de locuri în cadrul serviciilor externe ale Ministerului Afacerilor Externe, noul total fiind de 1533 posturi”, spune aceasta.

Potrivit deputatei USR, ”crearea acestor sinecuri este un prim pas de cuplare a clientelei de partid la resursele publice”.

”Cu siguranţă, PSD va accelera şi procesul de acordare a contractelor din bani publici pentru firmele apropiate de partid şi distribuirea resurselor pe criterii clientelare. Totul fără a ţine cont de interesul public, ci de interesul diverselor grupuri de interese”, spune ea.

Denisa Neagu mai scrie că ”asistăm la cartelizarea coaliţiei de guvernământ, în stilul pe care PSD îl aplică fără ruşine din 1990 încoace”.

”PNL s-a „pesedizat” după ce Florin Cîţu şi preşedintele Klaus Iohannis au girat intrarea PSD la guvernare. Iar acum, în timp ce unii se mufează la conductele de bani publici, românii rămân să plătească preţul acestor acţiuni devalizatoare. Guvernul ar trebui să se concentreze pe măsuri de combatere a inflaţiei, pe măsuri care să oprească creşterea preţurilor în creştere la produsele de bază şi pe măsuri reale pentru scăderea facturilor la energie, nu pe crearea de locuri de muncă la stat”, spune Neagoe.

Deputata arată că ”USR a luptat în permanenţă pentru micşorarea aparatului de stat şi pentru angajarea în funcţii publice a unor specialişti. Desfiinţarea sau reorganizarea agenţiilor, autorităţilor şi instituţiilor ar trebui să fie făcută pornind de la beneficiul real în interesul cetăţeanului şi raportându-ne la nişte indicatori de performanţă”.

”Dar, sub presiunea grupurilor de interese şi a clientelei de partid, guvernul condus de Nicolae Ciucă preferă să o facă din pix”, mai spune ea.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Plângere penală depusă de USR împotriva lui Robert Negoiţă, pentru contracte cu dedicaţie de peste 15 milioane euro
Plângere penală depusă de USR împotriva lui Robert Negoiţă, pentru contracte cu dedicaţie de peste 15 milioane euro
Candidatul USR pentru Primăria Sectorului 3 Lucian Judele şi deputatul USR Emanuel Ungureanu au depus o plângere penală împotriva primarului Sectorului 3 Robert Negoiţă şi a...
#locuri de munca, #stat, #bugetari, #USR, #coalitia pnl psd , #stiri politice