Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Locuri de munca incredibile, din intreaga lume

Duminica, 20 Aprilie 2014, ora 15:32
4143 citiri
Locuri de munca incredibile, din intreaga lume
Foto: news.com.au

Angajatii din intreaga lume au parte de numeroase facilitati, in functie de postul pe care il ocupa.

Unii, insa, sunt rasfatati de sefii lor cu beneficii la care putini ar indrazni sa viseze.

Full Contact, SUA

Compania americana Full Contact (Denver, Colorado) ofera angajatilor proprii vacante pentru care deconteaza toate cheltuielile, scrie news.com.au. Ei au dreptul la 15 zile de concediu de odihna anual (o perioada mare pentru SUA), punandu-li-se la dispozitie si 7.500 de dolari pe care sa ii cheltuiasca asa cum vor.

Singura conditie este ca suma sa aiba ca destinatie petrecerea vacantei, iar oamenii sa se deconecteze total de la locul de munca. O alta companie din aceasta tara, Moz, ofera cate 3.000 de dolari fiecarui angajat pentru petrecerea concediului. Fondatorul ei, Rand Fishkin, sustine ca interesul sau este ca fiecare colaborator sa se simta fericit si odihnit.

Suedia

Cei care sunt angajati in orasul Goteborg au parte de o zi de lucru de doar sase ore. Autoritatile au decis sa testeze o asemenea masura pentru a se vedea daca eficienta muncii prestate va creste.

Primarul Mats Pilhem spune ca decizia a fost luata si pentru a se creste numarul locurilor de munca, angajatii putand astfel sa fie mai eficienti si mai productivi. In plus, in Suedia, fiecare parinte primeste cate 480 de zile concediu de crestere a copilului, incasand in fiecare luna 80% din salariu.

Google, SUA

Compania care conduce lumea asigura propriului personal toate conditiile pe care le poate visa cineva. Birourile sunt mari, mancarea la discretie, iar spatiile de relaxare nu lipsesc.

In plus, ei au posibilitatea de a merge la sala de sport si de a se plimba cu bicicleta in campusul Google. Mancarea este pregatita de cei mai priceputi bucatari din SUA, meniul schimbandu-se frecvent.

Franta si Germania

Cele doua mari puteri economice au conditii tot mai bune de munca. Sindicatele din Franta si Germania au acum un proiect prin care vor sa limiteze apelurile telefonice pe care oamenii le preiau in afara orelor de munca, in interes de serviciu.

Reprezentantii salariatilor vor sa se asigure ca populatia activa are parte de 11 ore consecutive de odihna dupa fiecare zi de munca. Ministrul de resort german a interzis managerilor sa isi sune angajatii sau sa le trimita e-mail-uri dupa terminarea programului.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#loc munca bani, #bani loc munca, #salariu loc munca serviciu, #ore munca salariu , #locuri de munca disponibile