Locuri de munca in Germania - reversul medaliei

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 22:27
4733 citiri
Locuri de munca in Germania - reversul medaliei
Foto: Arhiva

Limitarea salariilor si reformele de pe piata muncii au impins rata somajului in Germania la cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani, iar statul german este adeseori citat ca exemplu pentru natiunile europene, care se confrunta cu cresteri uriase ale numarului de persoane fara loc de munca.

Totusi, reformele care au dus la crearea de noi locuri de munca au extins de asemenea sectorul locurilor de munca temporare si prost platita, alimentand inegalitatea salariilor, spun criticii, potrivit unei analize Reuters.

Datele oficiale arata ca numarul locurilor de munca prost platite a crescut foarte mult in ultimii ani, ceea ce explica de ce "miracolul locurilor de munca" nu i-a facut pe germani sa cheltuiasca mult mai mult decat in trecut.

Salariile in Germania, unde nu exista un nivel al salariului minim pe economie reglementat prin lege, pot cobori sub un euro pe ora, in special in estul tarii.

Cu toate acestea, persoanele care lucreaza in Germania sunt mai putin inclinate spre saracie, decat angajatii din alte natiuni ale zonei euro, se mai precizeaza in analiza.

In contextul alegerilor din 2013 si al nemultumirilor vecinilor europeni privind dezechilibrul comercial, liderii germani readuc in discutie problema salariilor mici.

Astfel, cancelarul Angela Merkel planuieste sa introduca salariu minim pentru sectoarele care nu au inca un astfel de plafon, iar ministrul Muncii, Ursula von der Leyden, militeaza pentru ca muncitorii temporari sa fie platiti precum cei permanenti.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#locuri munca Germania, #joburi Germania, #rata somaj zona euro, #salarii Germania , #locuri munca Germania
Comentarii