La ce-ti trebuie un CV actualizat, chiar daca ai deja un job

Duminica, 26 Ianuarie 2014, ora 18:27
3683 citiri
La ce-ti trebuie un CV actualizat, chiar daca ai deja un job
Foto: Business Insider

Ai siguranta locului de munca, multe beneficii si te gandesti ca ai un viitor in companie. Nici prin cap nu-ti trece sa-ti aduci la zi vechiul tau CV plictisitor.

De fapt, scrie jobs.aol.com, toate lumea, inclusiv somerii, ar trebui sa aiba un CV actualizat.

Daca inca nu ti-ai revizuit CV-ul, iata sapte motive pentru care ar trebui sa iti actualizezi documentul esential la angajare.

  • 1. Aminteste-ti care sunt abilitatile si realizarile tale

Un CV nu ar trebui sa reprezinte numai o insiruire de functii, el cuprinde coronologia muncii tale.

CV-ul contine informatii despre ce lucrurile pe care le-ai invatat, abilitatile pe care le-ai dezvoltat de-a lungul carierei tale.

  • 2. Acorda-ti putina incredere

Cand esti prins in munca de zi cu zi, e greu sa iti amintesti cat de departe ai ajuns si cum te-ai dezvoltat. Prin actualizarea a realizarilor tale, vei putea sa vezi mai clar anumite progrse.

Daca iti actualizezi CV-ul doar o data la cativa ani sau numai cand esti in cautarea unui loc de munca, s-ar putea sa uiti de anumite competente pe care le-ai dobandit si le-ai folosit la un moment dat.

  • 3. Intelege-te mai bine

Una din cheile dezvoltari personale, dar si profesionale este intelegerea propriei persoane. Fiecare loc de munca este o oglindire a caracterului tau. Poti invata din greseli, din joburile pe care le-ai facut cu placere, din joburile pe care le-ai detestat, de la sefii si colegii pe care i-ai admirat sau de la cei care ti-ai fost mai putin simpatici.

Cand iti actualizezi CV-ul, trebuie sa sapi in trecutul profesional: Ti-a facut placere un anumit mediu de munca, ai fost multumit de munca in echipa sau ai preferat sa lucrezi singur?

Analizeaza-ti cariera, pentru ca aceste informatii te vor ajuta sa fii mai performant pe viitor.

  • 4. Reflecta asupra lectiilor cheie si gaseste zona de dezvoltare

Arunca o privire la CV si gandeste-te la evenimentele importante din cariera ta. Ce ai invatat? Unde ai gresit? Cum ai mers mai departe? Ce ai putea sa imbunatatesti la tine?

  • 5. Dezvolta-ti viziunea asupra propriilor calitati

Studiile au aratat ca, pe masura ce iti dezvolti calitatile si pasiunile, cu atat esti mai fericit si mai productiv. Asadar, nu munca este cea care iti aduce fericirea, dar fericirea te determina sa lucrezi eficient.

Deci, cum ti-ai pus in valoare punctele forte? Ce poti imbunatati pe viitor? Cum iti poti folosi mai responsabil avantajele in viitor?

  • 6. Cum lucrezi tu, de fapt?

CV-urile iti ofera o perspectiva clara asupra carierei. Ies in evidenta unele obiceiuri legate de cariera ta. Ce iti rezerva, insa, viitorul? Intreaba-te care sunt procesele determinante pentru alegerile din cariera ta. Unde ai gresit si ce ar trebui sa faci diferit?

  • 7. Fii pregatit pentru ce e mai rau

Nu se stie niciodata cand vei avea nevoie de CV-ul actualizat, iar el ar putea avea un rol decisiv in cariera ta. Trebuie sa fii mereu pregatit pentru ce este mai rau.

Actualizarea CV-ului, chiar daca ai un job, poate fi dificila. Trebuie sa ii acorzi timp si o minte limpede, pentru a reflecta asupra parcursului tau profesional.

Cu cat iti actualizezi mai des CV-ul, cu atat va trebui sa muncesti mai putin asupra lui.

In plus, in momentul in care meditezi asupra realizarilor tale, vei dobandi o mai mare incredere in tine, care te poate ajuta sa fii performant la locul de munca, explica trainerul si coach-ul Jo Casey, de la jocasey.com.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#actualizare CV loc munca, #Cv actualizat cautare job , #cereri locuri de munca