Interviu de angajare pe Skype? Iata ce trebuie sa stiti

Duminica, 17 Februarie 2013, ora 09:44
11521 citiri
Interviu de angajare pe Skype? Iata ce trebuie sa stiti
Foto: Arhiva

Interviul de angajare este o provocare pentru fiecare, iar, in momentul cand acesta se deruleaza prin convorbire video, in loc de traditionala intalnire fata in fata, lucrurile se pot complica.

Daca va aflati in postura de a sustine un interviu din angajare prin Skype, o tendinta din ce in ce mai accentuata, trebuie sa tineti cont de cateva reguli, relateaza BBC News:

Faceti curatenie

Chiar daca stati in propria sufragerie in timpul interviului, este important ca locul sa arate cat mai profesional cu putinta. Aveti grija ca cel putin partea din camera care intra in cadru sa fie curata si aranjata si sa nu existe lucruri care ar putea distrage atentia celui care efectueaza interviul, mai ales intr-un mod negativ. De preferat, fundalul ar trebui sa fie monocrom, cum ar fi un perete.

Testati lumina

Chiar daca nu aveti o camera web HD, trebuie sa aveti grija sa aratati cat de bine posibil. Prin urmare, aveti grija ca lumina din camera sa va avantajeze, precum si setarile video ale camerei.

Atentie la haine

La un interviu din propria casa, poate am fi tentati sa stam imbracati intr-o camasa si sacou, dar in pantaloni de pijama. Nu este o idee buna, mai ales daca veti fi nevoit sa va ridicati dintr-un motiv sau altul.

Specialistii recomanda sa va imbracati si aranjati pentru interviul pe Skype in acelasi mod in care v-ati imbraca pentru un interviu fata in fata.

Adresati-va intervievatorului

Cand vorbim pe Skype, majoritatea avem tendinta de a ne uita in ecran la persoana cu care vorbim si chiar la propria persoana. Totusi, este de preferat ca, in momentul in care vorbiti, sa va uitati fix in camera web, pentru a da impresia ca va uitati in ochii celui care efectueaza interviul. Pentru a va fi mai usor, minimizati fereastra video.

Efectuati un test

Inainte de interviu, asigurati-va ca totul merge perfect. Puteti vorbi cu un prieten pe Skype, pentru a vedea daca boxele, microfonul, camera web si conexiunea la Internet sunt in parametri optimi.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#reguli interviu job Skype, #interviu video angajare , #interviu