Iberia va concedia 4.500 de angajati

Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 15:02 1688 citiri
Foto: Arhiva

Compania aeriana spaniola Iberia va concedia 4.500 de angajati, in cadrul unui amplu proces de restructurare.

De asemenea, compania, detinuta de IAG, care controleaza si British Airways, va renunta la 25 din cele 156 de avioane din flota si isi va reduce reteaua de zboruri cu 15 la suta, urmand a se concentra doar pe cele mai profitabile rute, relateaza BBC News.

Prin aceste reduceri, oficialii IAG spera sa elimine pierderile de bani lichizi, pana la mijlocul anului 2013, si sa majoreze profitul cu cel putin 600 de milioane de euro.

IAG a anuntat ca profiturile inainte de taxe au scazut cu 30 la suta in trimestrul trei, la 221 de milioane de euro, din cauza rezultatelor proaste inregistrate de Iberia, cumparata de curand, precum si din cauza cresterii preturilor combustibilului si a costurilor de operare si pentru inginerie.

"Iberia se lupta pentru supravietuire", a declarat directorul executiv al companiei, Rafael Sanchez - Lozano. "Nu este profitabila in nicio piata. Daca nu luam masuri radicale pentru schimbari structurale permanente, viitorul operatorului aerian nu arata bine", a precizat acesta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
propun sa-i dea pe toti afara si sa angajeze ji-dani ca isaresku