Ialomitianu da asigurari: Nu planuim reduceri de personal in sistemul public

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 16:06 985 citiri

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, joi, ca nu exista in plan reducerea de personal din sistemul public, dar se are in vedere, potrivit acordului cu FMI, pastrarea cheltuielilor salariale la 7,2% din PIB.

"Strategia fiscala vizeaza doua masuri principale, nu este vorba de reducerea numarului de personal. Prima masura vizeaza controlul asupra angajarilor, prin mentinerea raportului 1 la 7, astfel ca automat se va produce o scadere a personalului. O alta masura se refera la plafonarea cheltuielilor", a explicat ministrul.

Ialomitianu a precizat ca, potrivit acordului cu Fondul Monetar International, cheltuielile cu salariile trebuie sa fie de 7,2% din PIB.

"Nu avem in plan reducerea de personal. Mergem in continuare cu reorganizarea administratiilor fiscale pe regiuni si sigur vom reduce functii de conducere, dar nu ne-am propus sa dam afara, ci va fi o relocare.

Prin depunerea electronica nu vom mai avea nevoie de personal la ghisee, iar personalul va fi redistribuit sau daca nu va fi nevoie se va renunta la personal", a mai spus Ialomitianu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News