HP da afara 27.000 de oameni

Joi, 24 Mai 2012, ora 11:24 2140 citiri
Foto: Bloomberg

Hewlett-Packard, cel mai mare producator mondial de calculatoare, va concedia 27.000 de angajati pana la finalul anului 2014.

Reprezentantii companiei au transmis ca aceste concedieri, care inseamna circa 8% din forta sa de munca, vor reduce costurile cu pana la 3,5 miliarde de dolari anual, informeaza BBC. Banii economisiti astfel vor fi reinvestiti in companie.

Aceasta miscare face parte dintr-o "initiativa de productivitate desemnata sa simplifice procesul afacerilor" si vine pe masura ce produsele rivale precum tabletele iPad afecteaza vanzarile HP.

Numarul angajatilor HP se ridica la circa 350.000 in intreaga lume, dintre care aproximativ 20.000 lucreaza in Marea Britanie. Un purtator de cuvant al companiei a afirmat ca este prea devreme pentru a se stabili unde vor lovi taierile de personal, dar acestea vor afecta intr-o oarecare masura toate domeniile companiei.

Rezultatele ultimului trimestru au aratat ca profitul si veniturile companiei sunt mai bune decat au estimat analistii. Astfel, HP a inregistrat o cadere de 31% a profiturilor in al doilea trimestru, pana la 1,6 miliarde de dolari. Totodata, veniturile in acea perioada au scazut cu 3% fata de acelasi trimestru al anului 2011, pana la 30,7 miliarde de dolari.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News