HP ar putea concedia 25.000 de angajati

Vineri, 18 Mai 2012, ora 15:52 1677 citiri
Foto: Bloomberg

Hewlett-Packard ar putea concedia pana la 25.000 de angajati, adica 8% din forta de munca, pentru a reduce costurile si pentru a ajuta compania sa faca fata cererii scazute de calculatoare si servicii IT.

Acest numar include intre 10.000 si 15.000 de angajati ai diviziei de servicii ai Hewlett-Packard, care a inregistrat un declin al profitului, potrivit unor persoane din cadrul companiei.

Meg Whitman, care a preluat functia de director general al HP in septembrie, face eforturi in vederea reducerii pierderilor inregistrate de companie, reducerea profitabilitatii conducand la inlaturarea predecesorului sau, Leo Apotheker, scrie San Francisco Chronicle.

Vanzarile de calculatoare HP au scazut in conditiile in care consumatorii s-au indreptat catre mult mai popularele tablete, iar compania nu s-a adaptat suficient de rapid la trendul de migrare spre cloud computing.

Potrivit analistilor, eliminarea a 18.000 locuri de munca din cadrul HP ar fi generat economii de aproximativ 1,2 miliarde dolari.

Hewlett-Packard are 324.600 de angajati, iar o parte dintre acestia ar putea fi concediati prin oferirea unor pachete atractive de pensionare inainte de termen, potrivit surselor citate.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News