Guvernul anunta mii ce concedieri, sindicatele ameninta: Paharul se umple!

Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 18:12 2154 citiri
Foto: Arhiva

Dupa ce Guvernul a anuntat ca va da afara cateva mii de oameni din aparatul de stat, sindicalistii critica Executivul pentru lipsa consultarilor si nu exclud unele proteste de strada.

Conform premierului Victor Ponta, in perioada urmatoare vor fi desfiintate 60 de mii de posturi vacante si ar urma sa fie restructurate 2.800 de posturi din ministere si Secretariatul General al Executivului.

Ponta: Nu dam afara zeci de mii de bugetari - Desfiintam 60.000 de posturi vacante

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, deplange lipsa consultarilor.

"Raportat la structura sectorului bugetar in ansamblu, este o cifra relativ mica, pentru ca daca ne uitam la alte sectoare restructurate, nu reprezinta foarte mult.

Ingrijorarea noastra este legata de mecanism. In mod normal, ar fi trebuit sa fie stabilit impreuna cu sindicatele o organigrama care sa dea eficienta institutiilor respective. Pe de alta parte, ar fi trebuit sa existe o structura care sa fie insotita si de fisele postului, in care sa se prevada criteriile de evaluare etc. ale posturilor respective.

Ar fi trebuit un mecanism clar, in care sa se spuna cum se procedeaza in problemele restructurarii, care este propusa ca atare. Dar aceste lucruri nu au fost discutate cu partenerii sociali, ma refer la sindicate", a spus Bogdan Hossu.

Citeste mai multe despre Sindicatele ameninta Guvernul. Hossu: Paharul se umple! pe RFI

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com