Fratele presedintelui CCR, concediat de la sefia unei companii nationale: E o problema politica

Vineri, 06 Iunie 2014, ora 19:19 3807 citiri

Mircea Vasile Zegrean, fratele presedintelui CCR, Augustin Zegrean, a fost schimbat de la conducerea Companiei Nationale pentru Controlul Cazanelor, Instalatiilor de Ridicat si Recipientelor sub Presiune (CNCIR),

Mircea Zegrean fusese numit la conducerea CNCIR din 2010, de ministrul Economiei din Guvernul Boc, Ion Ariton. Mediafax scrie ca Zegrean apreciaza schimbarea sa din functie ca fiind o "problema politica".

"Este o actiune concertata de a-i scoate din structurile guvernamentale pe cei care au facut sau mai fac parte din alte partide decat cele de la putere", a declarat Zegrean, membru PDL pana in 2012.

Mircea Zegrean a povestit ca a fost convocat, joi, la Ministerul Economiei si a fost instiintat ca a fost demis de la conducerea CNCIR, ca urmare a unor constatari dintr-un raport realizat de Corpul de Control al Guvernului la sfarsitul anului trecut.

Potrivit raportului, Mircea Zegrean este acuzat ca a aprobat pentru angajati salarii duble sau chiar triple, ca a acordat concediu de odihna platit unui director arestat preventiv pentru coruptie, ca nu a inregistrat venituri ale companiei din penalitati contractuale, ca a incheiat contracte inutile de asistenta juridica, ca a inregistrat ilegal cheltuieli pentru intretinerea imobolului si ca s-ar putea afla in conflict de interese, avand in vedere ca a semnat contracte cu o firma la care lucreaza sotia sa.

Desi concluziile raportului au fost transmise Parchetului, Mircea Zegrean sustine ca nu a fost contactat inca de organele de urmarire penala.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com