Firmele din Romania anunta concedieri si cresteri de preturi in toamna

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 12:10
2529 citiri
Firmele din Romania anunta concedieri si cresteri de preturi in toamna
Foto: Arhiva

Managerii din mediul privat estimeaza pentru perioada septembrie-noiembrie 2010 reducerea numarului de angajati si o crestere moderata a preturilor in majoritatea sectoarelor. Ei se asteapta la o scadere a activitatii din constructii si comert, in timp ce activitatea din industrie si servicii va fi stabila.

In industria prelucratoare, managerii preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o relativa stabilitate a volumului productiei, in timp ce numarul salariatilor va scadea moderat cu 9% sau cu 13% in cazul intreprinderilor mijlocii, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

In constructii se va inregistra, pentru urmatoarele trei luni, o scadere atat a volumului productiei (sold conjunctural -27%), cat si o scadere a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -30%). De asemenea, managerii estimeaza si o scadere a numarului de salariati (sold conjunctural -23%), aceasta tendinta fiind data in special de intreprinderile foarte mari, cu 500 salariati si peste.

In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza o relativa stabilitate a acestora (sold conjunctural +3%).

Managerii din comert au estimat si ei in luna septembrie 2010 o scadere moderata a activitatii economice pentru urmatoarele trei luni (sold conjunctural -10%). Ei prognozeaza, pentru urmatoarele trei luni o relativa stabilitate a numarului de salariati din acest sector (sold conjunctural -5%), in timp ce preturile de vanzare cu amanuntul vor inregistra cresteri (sold conjunctural +33%).

In sectorul serviciilor, conform estimarilor din luna septembrie 2010, cererea (cifra de afaceri) va cunoaste o relativa stabilitate (sold conjunctural -1%). Managerii estimeaza, pentru urmatoarele trei luni, scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -8%). Aceasta tendinta este data in special de intreprinderile mari, cu 500 de salariati si peste (sold conjunctural -15%).

Conform managerilor din servicii, preturile de vanzare sau de facturare a prestatiilor vor avea o tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +9%), mai arata datele INS.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#cresteri preturi toamna 2010, #concedieri toamna 2010 , #concedieri
Comentarii
Poza yahoo.europe
yahoo.europe
rank 1
Cresterea preturilor de vanzare va duce firmele private la faliment la fel cum si cresterea impozitelor si taxelor va duce statul la faliment