Firmele care au nevoie de angajati si cele nevoite sa disponibilizeze sunt conectate printr-o noua platforma online

Comunicat de presa
Luni, 27 Aprilie 2020, ora 14:54
31152 citiri
Firmele care au nevoie de angajati si cele nevoite sa disponibilizeze sunt conectate printr-o noua platforma online

Pe masura ce somajul depaseste niveluri record din cauza COVID-19, un grup de companii de top din mai multe industrii a pus bazele platformei People+Work Connect.

Initiativa globala intre angajatori reuneste firmele nevoite sa concedieze sau sa trimita in somaj tehnic angajatii cu acele firme are au nevoie urgenta de personal. Accesul la platforma este gratuit pentru angajatorii care doresc sa se alature si sa participe.

Platforma People+Work Connect a fost conceputa de directorii de resurse umane din companiile Accenture, Lincoln Financial Group, ServiceNow si Verizon - iar Accenture a realizat-o. Lansata in doar 14 zile lucratoare de la idee, initiativa atrage rapid o gama variata de companii.

Pana in prezent, printre companiile participante se numara ADM, Baxter, Blue Apron, Cargill, Frito-lay, Lincoln Financial Group, Marriott, Mondelēz International, Nordstrom, ServiceNow, Walmart si Zenefits. Alte peste 250 de companii urmeaza sa se alature in cursul acestei saptamani, iar platforma va adauga in curand si locuri de munca din sectorul public.

Platforma business-to-business permite companiilor care sunt bine pozitionate sa impartaseasca rapid experienta si competentele angajatilor concediati, pentru a se conecta fara costuri cu alte companii de pe platforma care cauta personal.

Platforma este globala si interindustriala pentru a maximiza capacitatea de a trimite persoane cu competente similare in alte sectoare in care sunt create locuri de munca.

In cele din urma, acest lucru va scurta ciclul complex, adesea lung al somajului. Platforma reuneste informatii neconfidentiale privind forta de munca si agregate pe categorii, cum ar fi localizarea si experienta.

Directorii de resurse umane, care opereaza platforma People+Work Connect, s-au reunit pentru a crea o comunitate care sa ajute oamenii sa se intoarca rapid la munca in domenii cu noi oportunitati.

"Prin asigurarea vizibilitatii in timp real a companiilor care au nevoie de oameni, platforma People+Work Connect este conceputa pentru a diminua impactul economic si social al virusului si pentru a ne ajuta sa lucram impreuna in beneficiul a sute de mii de oameni", a declarat Ellyn, Shook, Chief Leadership si director de resurse umane Accenture.

"Viata este plina de multe momente importante, iar unele sunt mai grele decat altele. Oamenii isi amintesc cine se arata in aceste vremuri grele pentru a-i ajuta", a declarat Lisa M. Buckingham, vicepresedinte executiv si Chief People and Brand Officer al Lincoln Financial Group.

"Un grup mic de directori de resurse umane s-a reunit cu pasiune ca noi - si companiile pe care le reprezentam - sa fim amintiti ca am tratat acest moment dur cu compasiune si simt al responsabilitatii, dincolo de businessul pe care il facem in fiecare zi."

Pat Wadors, Chief Talent Officer la ServiceNow, a declarat: "Aceasta criza a creat pierderi masive de locuri de munca si oamenii au nevoie de ajutor pentru gasirea unui job.

Prin conectarea companiilor care angajeaza forta de munca talentata si disponibila, tehnologia actioneaza cu adevarat in serviciul oamenilor.

Lucrand impreuna, putem avea rapid un impact semnificativ asupra oamenilor care au nevoie de ajutor."

"In timp ce actuala pandemie a fost impulsul pentru crearea People+Work Connect, ne asteptam ca acest tip de colaborare sa devina norma in viitor", a declarat Christy Pambianchi, vicepresedinte executiv si director de resurse umane, Verizon. "Acum este momentul sa construim o forta de munca mai flexibila - pentru prezent si viitor."

Pentru mai multe informatii accesati: https://peopleworkconnect.accenture.com/welcome

Despre Accenture

Accenture este lider mondial in domeniul serviciilor profesionale, oferind o gama larga de servicii de strategie si consultanta, servicii interactive, tehnologie si operatiuni, cu competente digitale in toate aceste servicii.

Combinam o experienta de neegalat si competente specializate din peste 40 de industrii - sustinute de cea mai mare retea de centre de Tehnologie Avansata si Operatiuni Inteligente.

Cu aproximativ 509.000 de angajati care deservesc clienti in peste 120 de tari, Accenture promoveaza inovatia pentru a ajuta clientii sa isi imbunatateasca performantele si sa creeze o valoare pe termen lung in companiile lor. Vizitati-ne la www.accenture.ro.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#platforma online piata muncii , #piata muncii