Directorul RADET: Nu se pune problema disponibilizarilor

Joi, 30 Iunie 2011, ora 07:51
2215 citiri
Directorul RADET: Nu se pune problema disponibilizarilor
Foto: Arhiva

Disponibilizarea a aproape 2.000 de angajati ai Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET), cu despagubiri de 15.000 de euro pentru fiecare angajat, reprezinta doar o varianta de lucru si ar putea fi discutata, cel mai devreme, intr-o luna, potrivit directorului general al companiei, Mihai-Bogdan Becheanu.

"E un studiu in care prezinta cateva variante, dar sunt curios de unde o sa ia banii. Toata aceasta strategie nu este facuta pe datele de azi, ci pe niste simulari care vor fi dupa ce se va creste pretul etc. Sunt cateva etape de urmat. In orice caz, nu se pune problema acestor disponibilizari", a declarat Becheanu, pentru Ziare.com.

Potrivit unui proiect de Hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, 1.930 de angajati ai RADET ar putea fi disponibilizati.

Directorul regiei sustine ca decizia finala depinde de momentul in care vor fi reluati pasii care trebuie efectuati pentru a se ajunge sa corespunda datele din aceasta strategie cu datele reale, insa considera ca studiul este "destul de subtire".

"In momentul de fata, habar nu am. Posibil sa se intample, daca vor hotari sa o introduca pe ordinea de zi, intr-o luna. Nu este ceva concret, cu un termen de aplicabilitate maine", a explicat Becheanu.

"Pe langa aspectul asta, in ultimul an noi am redus numarul de oameni de la 5.000 la 4.000, deci oricum suntem intr-un proces de reorganizare", a adaugat el.

Oficialul RADET nu crede ca pot fi efectuate disponibilizari cu acordarea unor salarii compensatorii de 15.000 de euro, deoarece acesti bani nu exista. "Sincer, mi-e greu sa cred. Nu stiu de unde ar veni banii aceia. Pana acum, nu au fost date despagubiri, exclus. Cu despagubirile astea de 15.000 de euro cred ca pleaca jumate maine", a comentat el.

Potrivit spuselor sale, vor trebui gasite alte solutii, deoarece sumele disponibile pentru asemenea despagubiri nu exista. "Exclus sa ma gandesc la niste bani care ar putea fi dati catre angajati ca salarii compensatorii. Asa ar fi cel mai usor. Asa, orice portar vine maine director general si disponibilizeaza 3.000 de oameni, in aplauze. Daca imi spune cineva de unde sa iau banii, foarte bine", a incheiat Becheanu.

In studiu se arata ca RADET trebuie restructurata din cauza depasirii nivelului de cheltuieli estimat la inceputul anului. De exemplu, bugetul pentru plata salariatilor a fost depasit cu 37 la suta, in acest an.

YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
#concedieri RADET, #disponibilizari RADET , #concedieri