Cursuri de urmat pentru un loc de munca mai bun

Luni, 14 Septembrie 2020, ora 18:2615238 citiri
Cursuri de urmat pentru un loc de munca mai bun
Foto: http://iuvare.ro/

Locurile de munca din timpurile noastre tind sa devina mai specializate decat in trecut si, in acelasi timp, mai solicitante in privinta aptitudinilor secundare care completeaza sarcinile principale. Astfel, se cer abilitati de utilizare a tehnologiei IT&C, de cunoastere a unei limbi straine, de comunicare eficienta sau de sofat.

Asadar, in completarea studiilor, sunt absolut necesare, in prezent, cursuri de formare profesionala care sa-ti ofere un plus de competitivitate pe piata muncii. Ti se pare foarte cunoscut subiectul, nu-i asa? In randurile de mai jos vei gasi idei care iti pot sustine demersul de a te pregati pentru un job mai bun.

Cursuri de IT

Abilitatea de a utiliza un computer este esentiala in lumea moderna, dominata, in toate aspectele ei, de tehnologie. Este util, dar nu suficient, sa stii cum porneste un laptop sau sa deschizi un browser. Astazi, este nevoie de abilitati de utilizare a programelor de tip office- Word, Excel, Power Point- ori chiar de cunoasterea unor programe specifice activitatii prestate - contabilitate, gestiune, monitorizare, etc.

Un curs complet de operare PC trebuie sa ofere o serie de abilitati practice:

● utilizarea unuia sau a mai multor sisteme de operare - Windows este cel mai raspandit, insa, si MacOS si Linux sunt utilizate in foarte multe locuri de munca;
● utilizarea suitei de activitati prin intermediul Office;
● utilizarea eficienta a accesului la internet;
● trimiterea/receptionarea unui e-mail;
● managementul fisierelor si transmiterea lor intre diferite device-uri si sisteme de operare.
● utilizarea programelor de tip video-conferinta;
● utilizarea diferitelor echipamente accesorii - imprimanta, scanner, tableta grafica.

Invatarea limbilor straine

Cursurile intensive de limbi straine sunt extrem de utile intr-o lume in care distantele au cam disparut, iar tehnologia faciliteaza comunicarea si cooperarea intre oameni din colturi indepartate ale lumii. Cunoasterea limbii engleze a devenit, astfel, obligatorie, aceasta fiind limba universala adoptata de cei mai multi utilizatori la nivel global.

Pentru a detine un control de calitate asupra informatiilor si abilitatilor lingvistice dobandite, apeleaza la profesionisti. In cadrul unei companii specializate, precum Iuvare, de exemplu, sunt disponibile cursuri intensive gratuite de limba germana pentru cei care doresc sa lucreze ca asistenti medicali in Germania. Daca doresti sa te stabilesti peste hotare, este esentiala cunoasterea limbii tarii respective - atat pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu, cat si pentru adaptarea la noua cultura.

Cursuri de comunicare

Abilitatea de a comunica eficient ar putea fi trecuta cu vederea, insa, este esentiala pentru lucrul in echipa si transmiterea informatiei. Reprezinta, de asemenea, un element necesar pentru oricine isi doreste o cariera in relatii publice, publicitate, creare de continut in online sau presa scrisa. Formulele de adresare, modul de a redacta un continut si capacitatea de sintetizare a informatiei sunt indispensabile in functionarea unui astfel de job. Un astfel de curs le ofera celor care il urmeaza posibilitatea sa inteleaga, sa comunice si sa receptioneze informatiile mai eficient, imbunatatindu-le abilitatile de integrare in mediul de lucru.

Scoala de soferi

Foarte multe locuri de munca solicita, intre altele, certificarea de a conduce un autoturism. Aceasta permite indeplinirea mai eficienta a unor activitati care presupun deplasarea intre mai multe puncte de lucru sau institutii, depunerea sau ridicarea de documente.

In concluzie, piata de servicii iti pune la dispozitie optiuni variate - specializari in activitate, contabilitate primara si utilizare a softurilor specifice acesteia, management integrat de calitate, mediu, sanatate si securitate in munca, pentru inspectori de resurse umane etc. Indiferent de alegere, formarea continua si insusirea de noi cunostinte iti vor imbunatati prestatia la locul de munca si iti vor spori sansele de crestere profesionala.