Cum te pregatesti pentru "intrebarea intrebarilor" la interviu

Luni, 19 August 2013, ora 10:09
6259 citiri
Cum te pregatesti pentru "intrebarea intrebarilor" la interviu
Foto: eHow

Atunci cand te pregatesti pentru un interviu, ai tendinta de a crede ca singurul mod in care poti obtine slujba este sa memorezi raspunsurile pentru sute de intrebari.

Ceea ce este dificil de facut si, din fericire, gresit, sustin consultantii, potrivit Aol Jobs.

Tot acest timp poate fi folosit mult mai bine pregatindu-te pentru intrebarea cheie adresata la majoritatea interviurilor: "De ce ar trebui sa te angajam?" Aceasta poate fi intalnita sub diferite forme: "Ce poti oferi tu acestei companii?" sau "De ce crezi ca esti cel mai calificat candidat?". In esenta, angajatorul vrea sa stie ca nu va face o greseala daca te alege pe tine.

Tactici bizare folosite la interviul de angajare. Care dintre ele a functionat?

Patru aspecte trebuie avute in vedere pentru oferi cel mai bun raspuns:

1. Identifica legaturile dintre ceea ce compania are nevoie si ceea ce ai tu de oferit. Acest lucru presupune sa stii cat de mult posibil despre companie si pozitia care te intereseaza. Studiaza descrierea postului pentru a identifica exact modalitatea in care poti ajuta compania sa se indrepte in directia dorita.

Nu trebuie sa te limitezi la descriere. Afla tot ce poti despre companie. Cu cat vei stii mai multe, cu atat vei fi mai bine pregatit sa raspunzi intrebarii.

Companiile cu cele mai dure interviuri

2. Pregateste-te sa discuti despre realizarile tale din trecut in masura in care acestea corespund necesitatilor curente ale companiei. Pentru a-i spune potentialului angajator de ce ar trebui sa te angajeze, trebuie sa fii capabil sa prezinti situatii specifice in care ai rezolvat probleme similare celor cu care se va confrunta persoana care va prelua postul vizat.

3. Articuleaza-ti ideile. Odata ce ai inteles cu ce tip de probleme se confrunta aceasta companie si care este rolul pe care doresti sa il ai, depinde de tine sa fii pregatit sa vorbesti despre modul in care iti poti folosi experienta in folosul companiei.

Top 6 greseli pe care un candidat le face la un interviu de angajare

4. Nu uita sa folosesti in timpul interviului asa-numita "inteligenta emotionala": atitudinea, abilitatile de comunicare, administrarea timpului si gandirea critica, detaliile care fac diferenta dintre cel care poate indeplini o sarcina si cel care o poate face bine.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#interviu angajare intrebari, #pregatire interviu, #loc munca , #interviu