Cum stapanesti "arta" concedierii

Joi, 17 Februarie 2011, ora 07:47
1452 citiri
Cum stapanesti "arta" concedierii
Foto: emaramures.ro

Orice relatie profesionala ajunge la un moment dat la un sfarsit. Pentru un manager, uneori aceasta se concretizeaza prin situatia in care esti nevoit sa renunti la serviciile unui angajat.

Nu e o sarcina tocmai placuta, insa de cele mai multe ori este un rau necesar, mai ales daca munca angajatului compromite sansele companiei de a atinge succesul, informeaza BusinessInsider.com.

Cand concedierea unui angajat este necesara, aceasta decizie trebuie pusa in practica in cel mai profesionist mod posibil, iar specialistii in HR iti ofera cateva sfaturi pentru a depasi cu success momentul.

Pregateste-te! In momentul in care te hotarasti sa inchei colaboararea cu un angajat, e o idee buna sa ai o arhiva de documente care sa demonstreze existenta unui plan de indeplinire a performantelor si un sistem de avertismente.

Chiar si angajatul trebuie sa fie constient de existenta acestor documente si sa confirme acest lucru printr-o semnatura. Cand evaluezi situatia angajatului, asigura-te ca transmiti mesaje cat mai clare si concise.

O discutie personala cu angajatul in cauza este extrem de utila, astfel incat sa il faci sa inteleaga care sunt nemultumirile tale cu privire la randamentul sau. Acorda-i angajatului o perioada de 30 de zile in care sa isi indrepte situatia inainte de a-l da afara si salveaza conversatia astfel incat angajatul sa nu uite detaliile.

Pe langa faptul ca acest lucru demonstreaza ca iti pasa de angajat si ca iti dai silinta ca relatia sa functioneze, el este de folos si pentru a amortiza socul din momentul concedierii, spun specialistii.

Fa-ti un plan detaliat! Un plan de actiune nu presupune doar data in care il vei concedia pe angajat, si tot ce se intampla pana in momentul culminant. Cum stapanesti "arta" concedierii pe Business24.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#arta concedierii, #anagajati concediati , #concedieri