Cum sa te pregatesti pentru un interviu de angajare pe Skype

Duminica, 15 Noiembrie 2015, ora 19:06
6903 citiri
Cum sa te pregatesti pentru un interviu de angajare pe Skype
Foto: Skype

Nu exista reguli bine definite atunci cand esti in cautarea unui loc de munca, ceea ce inseamna ca trebuie sa fii pregatit pentru orice situatie.

Multi angajatori prefera sa opteze pentru interviuri de tipul conferinte video decat pentru cele telefonice sau fata in fata.

Interviul telefonic cu angajatorul: Cum sa faci fata

Daca urmeaza sa fii intervievat prin intermediului Skype, dar nu prea stii ce trebuie sa faci sau cum sa te pregatesti, iata cateva sfaturi pe care poti sa le urmezi:

1. Nu face greseala de a te familiariza cu Skype cu doar cateva minute inainte de interviu

In functie de viteza conexiunii la Internet, instalarea programului poate dura ceva timp. In plus, inainte de prima utilizare, va trebui sa creezi un cont de utilizator, care necesita, de asemenea, ceva timp.

Este important sa stii ca trebuie sa descarci si sa instalezi Skype de preferinta cu cateva zile inaintea interviului sau macar cu cateva ore inainte ca interviul sa inceapa.

2. Configurarea pe doua dispozitive

Skype poate fi instalat si pe desktop, si pe smartphone-uri. Iar ca sa fii sigura ca nu vei avea probleme, configureaza Skype pe cel putin doua dispozitive.

3. Cum sa alegi numele de utilizator si fotografia

Dupa instalare, cand vei deschide programul ti se va solicita fie sa te loghezi cu datele contului tau, fie sa iti creezi un cont nou de utilizator. Numele de utilizator pe care il alegi, precum si fotografia adaugata profilului, vor putea fi vazute de catre intervievator.

Aceasta va fi prima impresie a potentialului angajator despre tine.

Ca nume de utilizator, poti opta cel mai simplu pentru numele tau sau o combinatie a prenumelor tale. In ceea ce priveste fotografia optionala, una de tip portret, in care apari imbracat office sau smart casual e o reteta sigura.

4. Testeaza software-ul

Cand vei deschide prima oara Skype vei vedea ca ai deja o persoana de contact in lista de contacte, numita chiar Skype. Poti apela acest contact pentru a-ti testa difuzorul si microfonul. Pur si simplu dai dublu-click pe contact si urmezi instructiunile.

5. Practica in prealabil

Daca nu ai mai folosit Skype inainte, te incurajam sa organizezi un interviu de proba. Cere-i unui prieten sau unui membru de familie sa te apeleze si sa iti puna o serie de intrebari. Nu uita sa pornesti si camera, pentru a te putea obisnui dinainte cu atmosfera.

6. Minimizeaza zgomotul si scapa de orice ti-ar putea distrage atentia

Ce trebuie sa faci inainte de interviu? Nu uita sa inchizi usa si fereastra si sa fii singur in camera. De asemenea, trebuie sa opresti toate aplicatiile neesentiale si paginile de Internet pe care le-ai deschis pe telefon sau pe calculator.

Nu vrei ca angajatorul sa auda cand primesti un mail sau un mesaj pe Facebook, pentru ca acest lucru denota o lipsa de profesionalism.

7. Imbracamintea

Chiar daca interviul se va desfasura in confortul camerei tale, asta nu inseamna ca nu trebuie sa fii aranjat. Imbraca-te si aranjeaza-te ca si cum ai participa la un interviu fata in fata.

8. Ce sa faci in timpul interviului pe Skype

Un pas important este de a stabili si de a mentine contactul vizual cu intervievatorul. Pentru a realiza acest lucru mai usor, trage fereastra de chat cat mai aproape de camera web.

Astfel, cand vei privi fereastra de chat, vei privi direct spre webcam, avand un contact vizual direct cu intervievatorul.

In plus, trebuie sa eviti sa bati in mesa, sa folosesti tastatura sau sa faci orice altceva care ar putea crea zgomot, deoarece e deranjant pentru cel care se afla "la capatul firului".

Articol realizat de Infomunca.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#interviu Skype angajare, #interviu Skype angajator, #interviu angajare , #interviu