Cum sa obtii o promovare chiar si pe timp de criza

Luni, 24 Mai 2010, ora 12:08
1529 citiri
Cum sa obtii o promovare chiar si pe timp de criza

Daca simti ca in ultimele luni sau ani ai stagnat, afla ca nu esti singurul. Conform unui sondaj realizat in SUA anul trecut, 83% dintre angajati spun ca se simt privilegiati si pentru simplul fapt ca au un loc de munca. Mai bine de jumatate dintre ei se tem sincer pentru situatia lor financiara. A supravietui pare primordial, aproape ca nu poate fi vorba despre o promovare.

Insa chiar aceasta situatie este un bun moment de a iesi din multime, de a te afirma si obtine o promovare. Provocarile pot scoate din tine exact ceea ce e mai bun, pot evidentia calitatile si conduce catre succes, spun specialistii citati de LiveCarreer, punand la bataie chiar un plan in acest sens.

Planuieste totul Persoanele care reusesc sa puna mana pe cele mai bune joburi isi pun la punct strategia de mai bine de un an. Jay Jessup, autorul unei carti in acest sens, o da ca exemplu pe Oprah Winfrey, spunand despre ea ca si-a planuit cu succes fiecare pas, chiar si in acest moment avand planul pe urmatorii 5 ani foarte bine pus la punct.

Cere explicit Daca iti doresti o promovare, trebuie sa ceri foarte clar acest lucru. Daca nu ceri, nu vei primi, explica autorul unei alte lucrari ce se bucura de succes peste ocean, Why Can't You Communicate Like Me? How Smart Women Get Results at Work.

Dezvolta-te in directia jobului dorit Cu mult inainte de a cere promovarea, observa, realizeaza in ce consta jobul dorit, ce ai putea face pentru a-ti duce sarcinile la bun sfarsit mai bine decat altii si lucreaza in aceasta directie. Cand ti se ofera ocazia, arata tot ce stii, avand grija sa nu calci pe cineva pe picioare.

Fii pozitiv "Sefii nu isi doresc angajati negativisti. Isi doresc oameni energici, cu initiativa, care rezolva problemele cu un zambet pe buze. Acestia sunt cei care vor ajunge departe", explica un fost vice-presedinte al departamentului de Resurse Umane din cadrul Coca-Cola.

Arata-ti fata Nu e deloc intelept sa comunici prin email cu seful si colegii daca iti doresti o promovare. Totul tine de fata, de moment. "A comunica in persoana ori de cate ori este posibil este imperativ daca iti doresti succesul", explica John McKee, CEO la BusinessSuccessCoach.net.

Banii fac regulile In orice organizatie, cei care fac bani sunt cei care raman angajati, explica un specialist in resurse umane, Joan Schramm. Indreapta-ti, deci, eforturile catre acest obiectiv, bucura-te de succes in acest sens si ai grija ca seful tau sa fie la curent cu reusitele tale.

Nu fi de neinlocuit Contrar a ceea ce se crede, a fi de neinlocuit te poate trage inapoi, afirma Jodi R. Smith, specialist in HR.

Exista momente in care managerii nu-si promoveaza angajatii care ar merita asta pentru simplul motiv ca nu au timp, rabdare si este prea mult stres in a incerca sa scolesti pe altcineva pentru acel post. Daca poti, pregateste-ti un inlocuitor, in asa fel incat sa nu acesta sa fie un argument in nepromovarea ta.

Imbraca-te pentru jobul visat Imbraca-te pentru jocul pe care il vrei si nu pentru cel pe care il ai, este sfatul consultantului de imagine Heather Alan, din cadrul Trel Style Consulting. Aminteste-ti intotdeauna ca o persoana care poarta tonuri inchise va fi perceputa ca una cu autoritate. Chiar si cei care lucreaza in domenii creative si isi doresc o promovare ar trebui sa tina cont de acest aspect.

Ajuta-ti seful sa dea bine in ochii sefului Chiar si seful tau are un sef. Iar reteta sigura catre inima lui este sa-l ajuti sa dea bine in ochii superiorilor sai.

Afla ce ai putea face pentru el si nu te da in laturi de la a-l ajuta sa fie privit cu ochi si mai buni. "Daca il vei ajuta pe seful tau sa dea bine in fata sefului sau, si tu vei da bine in fata sefului tau", explica David Wright, autorul best sellerului Get a Job! Your Guide to Making Successful Career Moves.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#promovare, #reteta promovare, #promovare serviciu, #succes cariera, #strategie promovare , #stiri joburi