Cum ii explici viitorului angajator de ce ai fost concediat

Sambata, 17 August 2013, ora 12:54
2356 citiri
Cum ii explici viitorului angajator de ce ai fost concediat
Foto: Cave Magazine

Un moment critic in timpul interviului de angajare poate surveni atunci cand candidatul este intrebat care sunt motivele pentru care a fost concediat de la locul de munca anterior.

Pentru o astfel de intrebare este important sa te pregatesti si sa exersezi din timp, sustin specialistii in cariera, conform Business Insider.

Daca incepi sa te balbai, inseamna ca ai ceva de ascuns sau ca nu stii foarte sigur ce s-a intamplat, iar niciuna dintre aceste ipoteze nu te va avantaja in ochii potentialului angajator.

Lucruri incredibile facute in timpul unui interviu

Cum te pregatesti pentru raspuns:

Nu te invinovati. Nu fiecare angajator este perfect compatibil cu fiecare angajat, iar cele mai multe persoane inteleg acest lucru. Nu lasa ca acest moment sa iti afecteze tot restul carierei. Acorda-ti timp pentru a procesa evenimentele care au avut loc si pentru a pune lucurile in perspectiva. Transforma experienta intr-o lectie care te va ajuta sa te dezvolti personal si profesional.

Fii sincer. Adevarul iese intotdeauna la iveala, o simpla verificare a recomandarilor este suficienta, si este mai bine ca angajatorul sa auda intai de la tine ce s-a intamplat.

Top 6 greseli pe care un candidat le face la un interviu de angajare

Impartaseste experienta. Povesteste intr-un stil concis si direct, prezentand doar faptele, nu si emotiile sau perceptiile tale.

Subliniaza ce ai invatat. Asuma-ti responsabilitatea pentru rolul avut. Nu da vina pe altii si nu cauta scuze. Aminteste-ti ca sunt doua variante pentru fiecare poveste, iar cel care te asculta la interviu stie acest lucru. Daca te vei prezenta exclusiv ca victima, vei trezi suspiciuni.

Arata ca esti o persoana matura, auto-reflexiva, care a transformat aceasta experienta intr-un castig.

De multe ori, cele mai devastatoare experiente se dovedesc a fi cele mai bune lucruri care ti s-au intamplat, aratandu-ti oportunitati pe care nu le-ai fi vazut altfel.

Cele mai grele intrebari puse la un interviu de angajare la companii mari

Explica ce va fi diferit acum. Este aproape invitabil ca, in urma acestei experiente, sa fii un alt angajat. Vorbeste despre cum vei preveni aparitia unei situatii similare in viitor, cum iti vei imbunatati conduita profesionala.

De asemenea, concentreaza-te asupra realizarilor tale si a lucrurilor de care esti mandru in mod special.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#interviu motive concediere, #interviu angajare, #locuri munca , #interviu