Cum gasesti cel mai usor un job?

Advertorial
Miercuri, 31 Mai 2017, ora 14:00
15700 citiri

Atunci cand esti pus in situatia in care sa iti gasesti un loc de munca, incepi sa iti pui intrebarea: ce stiu sa fac? Sau poate stii sa faci multe si atunci paleta este larga in a-ti cauta locul de munca ideal. Totul este sa fie oferta de munca.

In ziua de azi cu greu te poti decide ce sa alegi atunci cand vine vorba de anunturile cu tot felul de denumiri care nu au nicio treaba cu realitatea, cu ceea ce ar insemna in limba noastra ca ar trebui sa facem la acel loc de munca.

Daca esti in cautarea unui loc de munca si esti de abia la inceput, cand nu ai mai facut nimic altceva, atunci ar fi o mica "problema". Cineva ar trebui sa iti spuna cu ce anume ar trebui sa incepi.

In primul rand poti sa fii sincer cu tine si sa iti accepti potentialul, chiar daca acesta nu este foarte mare. Nimeni nu s-a nascut invatat si nimeni nu are experienta atunci cand isi gaseste primul loc de munca.

Daca in anunt scrie ca trebuie sa trimiti cv-ul tau online, atunci ar trebui sa iti faci unul. Poti gasi multe modele de cv-uri pe internet, poti alege unul care crezi ca nu este foarte complicat pentru ceea ce ai de completat si primul pas a fost facut.

Intotdeauna atunci cand completezi un cv, trebuie sa fii sincer si sa spui exact daca ai mai lucrat in alta parte sau nu, unde anume si care este experienta ta. Unii angajatori iti pot citi cv-ul iar apoi cand esti chemat la interviu, sa insiste sa spui amanunte despre locul respectiv de munca, pot cere sa ia legatura si cu angajatorul la care ai lucrat si astfel cel mai bine este sa fii sincer.

Intotdeauna este bine ca cv-ul sa fie insotit de o fotografie, una realizata cat mai aproape. Hobby-urile tale sunt foarte importante, studiile de asemenea, iar studiile superioare au o mare importanta, chiar daca nu sunt in domeniul la care doresti sa aplici.

Este vorba de nivelul de inteligenta, de capacitatea de a relationa mai usor cu oamenii, de a te descurca mai bine in unele situatii in care o persoana fara studii superioare poate nu s-ar descurca la fel de bine.

Acest aspect nu se dovedeste de fiecare data ca da rezultate neaparat in cazul oamenilor care termina o facultate, cum dealtfel la fel de bine un om fara facultate poate vorbi mult mai fluid, mai elevat decat un om cu studii superioare.

Nu ezitati sa trimiteti un cv unei companii care doreste sa angajeze un barbat, iar dumneavoastra sunteti femeie sau invers.

Niciodata nu se stie cand si-a schimbat angajatorul parerea referitoare la sexul pe care trebuie sa il aiba viitorul angajat.

Daca descoperiti un site pe care sunt joburi, aplicati cv-ul dumneavoastra la joburile prezentate, acolo unde credeti ca sunteti capabili sa faceti fata, chiar daca studiile dumneavoastra si diplomele nu sunt in domeniul respectiv.

Este surprinzator sa aflati cat de multe locuri de munca sunt obtinute astfel, pornite de la sanse zero. Nu completa mai mult de o pagina, decat daca ai o experienta vasta, ai avut multe locuri de munca si ai ce scrie acolo, lucruri pe care nu le poti pierde din vedere.

Nu uitati de alineat, de aspectul in pagina si nu in ultimul rand de semnele de punctuatie si exprimare. Asezarea in pagina este un aspect valabil in cv-urile completate de dumneavoastra intr-un document word, nu si intr-un cv in care completati doar spatiile punctate. In cv trebuie sa fie prezente adresa de email si numarul de telefon, numele si ocupatia actuala.

Toate diplomele, cursurile si voluntariatele trebuie trecute neaparat. Ele aduc un plus sanselor dumneavoastra la un posibil post in compania respectiva.

Limbile straine vorbite si scrise, nivelul la care sunteti, sunt foarte importante, de asemenea abilitatile in IT, precum si daca sunteti posesorul unui permis de conducere.

Ar trebui neaparat sa va puneti in evidenta obiectivele, sa descrieti cat mai concis ceea ce va place sa faceti, cu ce va place sa fiti la curent legat de locul de munca la care ati mai lucrat sau intentionati sa lucrati.

In cazul in care aflati de un loc de munca care va tenteaza, puteti trimite o scrisoare de intentie care nu trebuie sa fie foarte lunga.

Aici se pastreaza un ton de exprimare respectuos si formal. Daca sunteti la inceput, proaspat iesiti de pe bancile facultatii, puteti descrie experienta dumneavoastra pe care ati acumulat-o in anii studentiei, pe profilul respectiv.

Aceasta scrisoare trebuie sa inceapa cu intentia dumneavoastra de a adresa aptitudinile, ca raspuns la anuntul pentru postul vacant la compania respectiva.

In sfarsitul scrisorii lasati la latitudinea angajatorului sa decida daca dumneavoastra sunteti potrivit acelui loc de munca, in urma descrierii aptitudinilor si pregatirilor pe care le aveti si va dati disponibil oricand, oferind un numar de telefon la care puteti fi contactat.

In cadrul unor institutii mari, precum Bancile, trebuie folosit un limbaj mai formal, cu un grad mai ridicat de seriozitate si responsabilitate.

Puteti prezenta aptitudinile dumneavoastra, ca in cazul in care va vor alege, sa se poata convinge de gradul ridicat de seriozitate de care dati dovada, de solutiile pe care le puteti gasi in orice moment, intr-un cuvant "atuurile" dumneavoastra.

Atunci cand ati aplicat la mai multe locuri de munca si nimeni nu suna, va intrebati care este motivul, nu-i asa?

Sunt sute sau poate mii de candidati. Trebuie sa aveti rabdare si sa nu trimiteti la prea multe companii intr-o zi cv-ul dumneavoastra sau scrisoarea de intentie.

Unele companii ataseaza descrierii locului de munca oferit si cum ar dori sa fie candidatul ideal, o serie de intrebari. Nu trebuie sa raspundeti fix cu acele cuvinte, pastrati o doza de modestie si personalizati.

Daca va doriti foarte mult acel post si nu primiti niciun raspuns, indrazniti si trimiteti un email prin care doriti sa aflati cand se vor organiza interviurile sau chiar sa sunati, iar prin acest pas angajatorul va vedea ca va doriti cu adevarat acel post si este posibil sa aveti noroc.

Credeti ca intotdeauna vor castiga cei puternici, cei care se bazeaza pe capacitatile lor? Niciodata nu se stie cand va surade norocul si locul de munca dorit poate fi al dumneavoastra!

Articol publicat de www.jobslist.ro - locuri de munca strainatate.

Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos și-a actualizat complet aplicația. Cu ce funcții noi vine
Sonos a dezvăluit recent cea mai nouă restructurare a aplicației sale, cu scopul de a optimiza experiența de streaming audio. Noua versiune a aplicației Sonos le permite utilizatorilor să...
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
Prăbușirea unui titan din cripto. Cum a ajuns o mare companie să fie acuzată de finanțarea terorismului
Procurorii americani au cerut marți, 23 aprilie, o sentință de trei ani în închisoare pentru fondatorul Binance, cea mai mare companie de schimb de criptoactive din lume. Recomandarea...
#locuri munca, #oferte munca , #anunturi locuri munca