Cum faci fata cheltuielilor imediat dupa ce ai fost concediat

Sambata, 15 Octombrie 2011, ora 22:02 1182 citiri
Foto: ethicalrevolutionist

Incercarea de a avea grija de fiecare banut din portofel poate fi si mai grea atunci cand tocmai ai ramas somer. Pana iti vei gasi de munca din nou, salariul nu o sa mai vina lunar, ceea ce nu se poate spune si despre facturi. Crearea unui buget fix pentru perioada urmatoare este imediat necesara.

Cere ajutorul unui prieten care se pricepe mai bine decat tine la bani. Un contabil ar fi perfect. Acesta o sa te ajute sa calculezi totul mult mai usor, arata eHow.

Elimina cheltuielile inutile. Pana cand iti gasesti de lucru ia in considerare si varianta de a renunta la abonamentul pentru telefonul mobil, cel de la cablu sau eventualele abonamente la diferite reviste. Te-ai putea gandi sa renunti si la abonamentul la Internet, insa iti vei micsora considerabil sansele de a-ti gasi un job daca nu vei avea acces la mail sau la site-urile de specialitate.

Cum sa faci fata unei concedieri

Utilizeaza serviciile comunitare. Mergi in locurile in care stii ca se impart ajutoare si astfel o sa economisesti o parte din bugetul pentru alimente.

Suna la companiile de gaz, electricitate si apa si vezi daca exista vreo modalitate de a fi scutit de la plata sau macar daca exista o reducere pentru someri.

In cazul in care ai rate la banca, suna si anunta-i ca ai ramas fara un loc de munca. Intereseaza-te de o eventuala refinantare, astfel incat sa ai o rata lunara mai mica.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News