Concedieri masive in Germania, in 2013

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 22:36
3895 citiri
Concedieri masive in Germania, in 2013
Foto: Arhiva

Companiile germane se pregatesc de concedieri masive, anul viitor, din cauza crizei din zona euro, potrivit unui studiu realizat de institutul economic IW.

Din cele 2.300 de companii chestionate, oficialii a 28 la suta au declarat ca intentioneaza sa-si reduca forta de munca, in 2013, comparativ cu 20 la suta care au spus ca vor efectua angajari, relateaza Economic Times.

De asemenea, 28 la suta au spus ca vor face investitii mai scazute anul viitor, in comparatie cu 2012, in timp ce 23 la suta au spus ca vor investi mai mult.

Economistii se asteapta ca PIB-ul Germaniei sa stagneze sau chiar sa fie in scadere, in al patrulea trimestru din acest an, din cauza faptului ca exporturile sunt afectate de criza.

Astfel, o treime din companii se asteapta la comenzi mai mici, in 2013, fata de 24% care spun ca vor avea comenzi mai mari.

"In ciuda declinului economiei mondiale, IW nu se asteapta ca economia Germaniei sa intre in recesiune", se arata in raport. "Economistii nostri estimeaza o crestere economica de 0,75 la suta din 2013. O preconditie este, totusi, sa nu escaladeze criza datoriilor din Europa", conchide raportul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#concedieri Germania 2013, #companii disponibilizari 2013 , #concedieri