Concedieri masive in Germania, in 2013

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 22:36 3840 citiri
Foto: Arhiva

Companiile germane se pregatesc de concedieri masive, anul viitor, din cauza crizei din zona euro, potrivit unui studiu realizat de institutul economic IW.

Din cele 2.300 de companii chestionate, oficialii a 28 la suta au declarat ca intentioneaza sa-si reduca forta de munca, in 2013, comparativ cu 20 la suta care au spus ca vor efectua angajari, relateaza Economic Times.

De asemenea, 28 la suta au spus ca vor face investitii mai scazute anul viitor, in comparatie cu 2012, in timp ce 23 la suta au spus ca vor investi mai mult.

Economistii se asteapta ca PIB-ul Germaniei sa stagneze sau chiar sa fie in scadere, in al patrulea trimestru din acest an, din cauza faptului ca exporturile sunt afectate de criza.

Astfel, o treime din companii se asteapta la comenzi mai mici, in 2013, fata de 24% care spun ca vor avea comenzi mai mari.

"In ciuda declinului economiei mondiale, IW nu se asteapta ca economia Germaniei sa intre in recesiune", se arata in raport. "Economistii nostri estimeaza o crestere economica de 0,75 la suta din 2013. O preconditie este, totusi, sa nu escaladeze criza datoriilor din Europa", conchide raportul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News