Concedieri in bancile elvetiene: UBS reduce 5.000 de joburi, iar Credit Suisse 1.000

Joi, 14 Iulie 2011, ora 21:09 1891 citiri
Foto: Arhiva

UBS, cea mai mare banca elvetiana, va concedia 5.000 de angajati pentru a economisi peste un miliard de dolari. Credit Suisse, rivala sa, intentioneaza sa dea afara 1.000 de persoane.

Programul detaliat al reducerilor de costuri la UBS nu au fost inca puse la punct si aprobate de Consiliul de Administratie, insa vor fi anuntate pe 26 iulie, odata cu rezultatele bancii pe trimestrul al doilea, arata Reuters care citeaza presa elvetiana. Jurnalistii din Elvetia au scris marti ca in cele doua banci mii de locuri de munca sunt in pericolul de a fi desfiintate, fara a da insa cifre exacte.

UBS a refuzat sa comenteze informatiile, insa managerul Juerg Zeltner a fost citat saptamana trecuta, spunand ca banca trebuie sa tina in frau cheltuielile date fiind conditiile dificile de piata, in timp ce presedintele Kaspar Villiger a declarat, de asemenea, ca reducerile de costuri sunt inevitabile.

Cea mai mare banca din Elvetia, UBS, a avut nevoie in 2008 de interventia statului din cauza crizei financiare. Atunci, banca a facut reduceri drastice de personal, de la 78.000 la 64.000 de angajati, insa in ultimul an numarul acesta s-a extins din nou la peste 65.000.

Intre timp, Credit Suisse este pe cale sa reduca aproximativ 1.000 de locuri de munca pentru a economisi 800 milioane de franci, scrie ziarul Handelszeitung, citand o sursa din inteirorul bancii. Credit Suisse va anunta la randul sau planurile de reducere a cheltuielilor pe 28 iulie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News