Concedieri in 2010: 10 angajati, dati afara in fiecare zi, in Bucuresti

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 12:37
1455 citiri
Concedieri in 2010: 10 angajati, dati afara in fiecare zi, in Bucuresti
Foto: bloombiz.ro

In fiecare zi din 2010 au fost desfacute 240 de contracte de munca in firmele private din Bucuresti, ceea ce inseamna ca 10 bucuresteni au fost concediati in fiecare ora din ultimul an, arata statisticile Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti.

Astfel, in 2010, au incetat 350.000 de contracte de munca si au fost incheiate doar 271.000 de contracte noi, diferenta fiind de 78.500, potrivit B365.

"Din ce am observat noi, majoritatea celor care au iesit din sistem provin din constructii, transporturi, confectii, comert, dar si servicii", a declarat Marilena Balabuti, sefa biroului legislatie din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti.

Constantin Bujor, inspectorul sef al ITM Bucuresti, a precizat ca este posibil ca, pana la sfarsitul anului, firmele private din Capitala sa mai faca si alte disponibilizari, insa nu la fel de multe ca pana acum.

Si reprezentantii mediului de afaceri din Capitala sunt de parere ca trendul descendent al pietei muncii nu isi va reveni nici in urmatoarele trei sau patru luni, deoarece nu sunt lansate programe coerente de stimulare a intreprinzatorilor.

"E o consecinta a masurilor intelepte, cu ghilimelele de rigoare, luate de Guvernul Boc. Asa cum a fost, de exemplu, impozitul minim scos de la 1 octombrie, dar pe care au spus, de mai mult timp, ca il vor elimina. Stiti cum a fost? Desteptul promite si prostul trage nadejdea. Asta e una din putinele dati cand s-au tinut de cuvant", a declarat pentru B365 Neculai Vitelaru, vicepresedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#concedieri mediul privat, #disponibilizari mediul privat, #angajari mediul privat , #concedieri
Comentarii