Citigroup ar putea concedia 3.000 de angajati

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 15:11 771 citiri
Foto: Arhiva

Citigroup, a treia mare banca din SUA dupa active, ar putea renunta la 3.000 de angajati, dupa ce directorul general al bancii, Vikram Pandit, a anuntat un program de reducere a costurilor, a declarat o sursa care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

Reducerea, ce reprezinta aproximativ 1% din forta de munca a bancii, este estimativa si s-ar putea modifica, sustine sursa. Din cele 3.000 de concedieri, 900 ar putea fi de la divizia de investitii bancare a Citigroup. La sfarsitul lunii septembrie banca avea aproximativ 267.000 de angajati, transmite Bloomberg.

"Ca parte a eforturilor in derulare de a controla cheltuielile, avem ca obiectiv efectuarea unor concedieri in anumite sectoare din cadrul bancii", a declarat un purtator de cuvant al institutiei financiar-bancare, Danielle Romero-Apsilos.

Profitul bancii americane Citigroup a crescut in trimestrul trei din 2011 cu 74%, la 3,8 miliarde de dolari, datorita pierderilor mai scazute din imprumuturi.

Pierderile cauzate de creditele neperformante au scazut cu 41% in trimestrul trei din 2011, la 4,5 miliarde de dolari.

Afacerile Citi au fost afectate de incertitudinile de pe pietele financiare internationale, cauzate de criza datoriilor din Europa si retrogradarea ratingului SUA, in august.

In perioada iulie-septembrie 2011, Citigroup a inregistrat al saptelea profit trimestrial consecutiv, dupa ce in timpul crizei financiare din 2008 banca a avut nevoie de un pachet de asistenta financiara de 45 miliarde de dolari.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News