Celebra marca Avon concediaza 2.500 de angajati

Marti, 15 Martie 2016, ora 09:13 4384 citiri
Foto: Twitter/@Avon_UK

Producatorul american de cosmetice Avon Products Inc a anuntat, luni seara, ca va desfiinta 2.500 de locuri de munca la nivel mondial si va transfera sediul companiei in Marea Britanie, in conformitate cu un plan de relansare pe trei ani destinat reducerii costurilor.

Aceste modificari vin dupa ce la inceputul lunii Avon si-a vandut cea mai mare parte a afacerilor din America de Nord catre fondul de investitii Cerberus Capital, cel mai mare actionar la Avon, dupa patru ani de scadere a vanzarilor, informeaza Reuters.

"Odata cu finalizarea recentei vanzari, operatiunile noastre comerciale se situeaza in afara SUA, ceea ce ne permite sa ne regandim modelul de functionare", a declarat directorul general de la Avon, Sheri McCoy.

Avon, grup cu 28.300 de angajati la nivel mondial, a estimat ca restructurarea ii va genera cheltuieli de 60 de milioane de dolari in primul trimestru al acestui an, dar ii va permite sa realizeze economii de pana la 70 de milioane de dolari pana in 2017.

Compania infiintata in urma cu 130 de ani la New York isi va mentine actualele facilitati de cercetare dezvoltare din SUA, iar actiunile sale vor continua sa fie tranzactionate la New York Stock Exchange.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com