Cele mai ciudate intrebari la interviul de angajare: "Batman sau Spiderman" sau "Descrie o culoare unui orb"

Sambata, 21 Martie 2015, ora 07:56
19601 citiri
Cele mai ciudate intrebari la interviul de angajare: "Batman sau Spiderman" sau "Descrie o culoare unui orb"
Foto: Smart Dreamers

Sa presupunem ca te afli in mijlocul unui interviu pentru jobul visat, totul merge bine, iar la un moment dat esti intrebat "Cine ar castiga o lupta dintre Spiderman si Batman?".

Primul lucru care iti vine in minte este sa te intrebi "Pe bune?", gandindu-te ca intrebarea nu are nicio relevanta, relateaza CNN Money.

Totusi, oricat de ciudata ti se poate parea o intrebare din timpul unui interviu, trage o gura de aer si da un raspuns.

Invata din greselile altora la interviul de angajare - cinci sfaturi cheie

Sigur, se poate ca intervievatorul sa vrea doar sa glumeasca cu tine, dar sunt sanse si ca firma sa vrea sa vada cum reactionezi sub presiune sau cum ai gestiona o anumita problema.

Site-ul de joburi Glassdoor a adunat cele mai ciudate zece intrebari puse candidatilor care au participat recent la un interviu de angajare, iar directorul portalului, Susan Underwood, a oferit cateva ponturi despre cele mai potrivite raspunsuri.

1. Cine ar castiga o lupta dintre Spiderman si Batman? - intrebarea a fost pusa in timpul unui interviu pentru postul de trainer medical la Universitatea Stanford.

Un abordare inteligenta ar fi sa pui, la randul tau, intrebari despre contextul in care are loc lupta, cum ar fi: Unde se bat personajele? Escaladeaza o cladire? Au vreun fel de arme speciale? etc.

Cauti un job? Lucruri pe care sa nu le spui niciodata la interviul de angajare

2. Care e melodia ta favorita din anii '90? - postul de relatii cu clientii de la firma Squarespace, care realizeaza site-uri pentru companii.

Intentia ar putea fi doar sa iti cunoasca mai bine personaliatea. Daca nu iti amintesti o piesa anume din anii '90, alege o alta melodie si explica de ce iti place atat de mult.

3. Daca ai avea 2.000 de e-mail-uri necitite si ai putea raspunde doar la 300, cum le-ai alege pe cele de care te vei ocupa? - job de suport tehnic la Dropbox.

Cei mai multi dintre angajatori vor dori sa stie cum iti prioritizezi munca, iar companiile din domeniul tehnic cu atat mai mult vor fi interesate sa vada cum gestionezi o avalansa de cereri, avand in vedere ca termenele limita sunt scurte, iar solicitarile clientilor vin pe banda rulanta.

Sase greseli fatale la interviul de angajare

4. Descrie culoare galbena pentru o persoana oarba - insotitoare de bord la compania Spirit Airlines.

Coincidenta sau nu, avioanele operatorului de zbor sunt galbene. In acest caz, angajatorul ar putea dori sa vada cat esti de sensibil. Asa ca ai putea sa spui ca ai intreba persoana respectiva ce simte cand sta la soare, iar orice ar raspunde aceasta, de exemplu "caldura", este descrierea perfecta pentru culoare galbena.

5. Daca ai avea o masinarie care ar produce 100 de dolari pentru tot restul vietii tale, cat ai fi dispus sa platesti pentru ea astazi? - expert in cercetare la compania Aksia.

Din moment ce Aksia ofera consultanta investitorilor, intrebarea nu pare chiar iesita din comun. Totusi, ai putea intreba la randul tau ce inseamna "100 de dolari pe viata". Pe an, lunar sau in fiecare zi? Ar varia suma in functie de inflatie?

6. Ce ai mancat la micul dejun? - agent de vanzari la Banana Republic.

Specialistii sugereaza sa spui ca ai mancat ceva sanatos, pentru a fi in forma pe tot parcursul zilei.

7. Ce ai face daca ai fi singurul supravietuitor in urma prabusirii unui avion? - agent de securitate la compania aeriana low cost Airbnb.

Intrebarea ar putea fi o incercare de a afla cum te-ai descurca intr-o situatie necunoscuta. Cel mai bine ar fi sa spui ca primul lucru pe care l-ai face ar fi sa te asiguri ca intr-adevar nu mai exista alti supravietuitori.

8. Daca ai fi rugat sa descarci un Boeing 747 plin cu jeleuri, ce ai face? - suport tehnic IT la compania Bose.

Ar trebui sa ceri mai multe informatii inainte sa incepi sa iti prezinti planul. De exemplu, ce instrumente ai la dispozitie? Cat timp ai sa descarci avionul? Cum sunt impachetate jeleurile?

Top intrebari-capcana, la cei mai buni angajatori

9. Cati oameni au plecat din Chicago anul trecut? - inginer software la compania Redbox.

In acest caz, sarcina ta este sa demonstrezi cum gandesti si cum poti ajunge la un raspuns estimativ rezonabil fara sa ai prea multe informatii la dispozitie. Spune-i intervievatorului de ce date ai nevoie pentru a da un raspuns. Ai putea chiar sa intrebi daca este ok sa cauti pe Internet.

10. Care este printesa ta preferata din desenele Disney? - job la compania de inghetata Cold Stone Creamery.

Cenusareasa ar fi un raspuns potrivit, din moment ce personajul este muncitor, face fata provocarilor si este placut. Nu-ti prea plac printesele? Poti alege un print sau un supererou, dar care sa aiba calitati asemanatoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#intrebari ciudate interviu, #intrebari ciudate interviu angajare, #interviu angajare , #interviu
Comentarii
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Andre Gide descrie superb culorile pe intelesul uneii oarbe, in