Din ce domenii sunt cele mai cautate locuri de munca. Bucuresti si Timisoara conduc in topul numarului de angajari

Duminica, 19 Septembrie 2021, ora 12:55 4596 citiri
Cel mai interesant job al saptamanii: o companie din domeniul agricol cauta pilot pentru drone industriale FOTO Pixabay

Cel mai bine platit job al saptamanii care se incheie vine din domeniul IT, potrivit datelor platformei de recrutare bestjobs.

Astfel, o companie din SUA, care desfasoara activitati in Romania, cauta un inginer IT, mai exact un senior react JS developer, cu o experienta de cel putin 5 ani in react java script, caruia ii ofera un salariu cuprins intre 5.000 si 6.000 de euro pe luna.

In topul ofertelor salariale ale saptamanii, mai releva datele bestjobs, se afla domenii precum medicina si vanzarile. Astfel, o companie din Norvegia recruteaza din Romania un asistent medical generalist, caruia ii ofera un salariu cuprins intre 3.000 si 5.500 de euro pe luna. De asemenea, o clinica din Ploiesti cauta un medic stomatolog, caruia ii ofera un salariu cuprins intre 2.500 si 5.000 de euro pe luna. Nu in ultimul rand, un cunoscut dezvoltator de proiecte imobiliare din Bucuresti recruteaza un manager de vanzari si marketing pentru un salariu cuprins intre 3.000 si 5.000 de euro pe luna.

De asemenea, bestjobs a scos in evidenta si cel mai interesant job al saptamanii: o companie din domeniul agricol, din Salonta judetul Bihor, cauta pilot pentru drone industriale.

Cele mai multe angajari saptamana aceasta s-au facut in domeniile vanzari si relatii cu clientii, subliniaza platforma de recrutare, iar cele mai bune orase pentru angajari au fost Bucuresti si Timisoara.

Angajatorul cu cele mai multe aplicari a fost o retea de clinici medicale care recruteaza, in cinci orase din tara, atat personal medical, cat si administrativ, avand deschise job-uri precum asistenti medicali, agenti relatii cu clientii si personal receptie. Oferta salariala este cuprinsa intre 500 si 1.000 de euro pe luna, in functie de rol.

Potrivit bestjobs, cele mai dorite domenii pentru job-uri remote au fost call center, marketingul si IT / Telecom. In ceea ce priveste job-ul cu cel mai multe aplicari saptamana aceasta, acesta a fost unul de customer service intr-o companie de outsourcing pentru un client de fashion ce activeaza si in Romania in ecomerce. Pentru aceasta slujba s-au inregistrat 351 de aplicari in mai putin de o saptamana de la activare. Este vorba despre un job entry-level, la care nu se cere foarte multa experienta, insa se ofera training de initiere platit si alte programe de dezvoltare profesionala in cadrul companiei.

In ceea ce priveste oferta si cererea de job-uri in tara, si saptamana aceasta orase precum Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov si Iasi s-au aflat in top, in vreme ce Valcea, Tulcea, Drobeta-Turnu-Severin, Focsani, Ramnicu Valcea, Covasna, Hunedioara, Slobozia, Calarasi si Vaslui s-au aflat la coada clasamentului. In topul job-urilor s-au aflat domeniile vanzari, IT / telecom, financiar / contabilitate, inginerie si call center, in vreme ce la coada regasim domenii precum servicii frumusete, securitate / militar, babysitter, agricultura / zootehnie, turism / horeca.

Platforma bestjobs a transmis date privind si oferta salariala medie din cinci judete din tara. Astfel, in Sibiu aceasta este cuprinsa intre 751 si 931 de euro pe luna, in Gorj - intre 667 si 883 de euro pe luna, in Mures - intre 675 si 897 de euro pe luna, in Galati - intre 658 si 817 euro pe luna, iar in Bacau - intre 644 si 768 de euro pe luna.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News