Cele mai căutate joburi din România în luna iulie. Numărul CV-urilor depuse a depășit recordul din ultimul an și jumătate

Luni, 01 August 2022, ora 17:58
4612 citiri
Cele mai căutate joburi din România în luna iulie. Numărul CV-urilor depuse a depășit recordul din ultimul an și jumătate
Muncitorul urmărește o linie de producție FOTO: Pixabay.com

Piaţa muncii a accelerat în iulie 2022 în România, aplicările la joburi au depăşit recordul din ultimul an şi jumătate, iar numărul de joburi a crescut cu 28% faţă de vara anului trecut, potrivit unei platforme de recrutare.

Candidaţii au aplicat cel mai mult pentru poziţii în Vânzări, unde aplicările au crescut cu aproape 4% faţă de luna trecută, Management, Financiar/Contabilitate, IT/Telecom şi Producţie/Logistică.

”A doua lună de vară din 2022 a adus un volum de joburi cu 28% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut pe platforma de recrutare BestJobs, păstrând acelaşi nivel comparativ cu luna iunie a acestui an. Cu toate că este o perioadă de vârf a sezonului estival, candidaţii au înregistrat cu 13% mai multe aplicări decât în iulie 2021 şi cu 10% mai multe decât luna precendentă.

În plus, tinerii aflaţi la început de carieră au fost mult mai dinamici în căutarea unui loc pe piaţa muncii, înregistrând un nou record de activitate de la începutul anului şi până acum”, arată sursa citată.

Astfel, candidaţii din segmentul 18-25 de ani au înregistrat 17% din totalul aplicărilor din iulie.

„Stagnarea în numărul de joburi este specifică lunilor de vară, când, pe fondul concediilor, recrutările scad. Cu toate acestea, candidaţii au început intens a doua jumătate a anului 2022. Spre exemplu, dacă în luna decembrie 2021, un candidat cu intenţii de angajare aplica, în medie, la 3-4 joburi, acum datele arată o medie de 7 oportunităţi vizate.

Vedem în platformă şi faptul că, indiferent de vârstă, candidaţii sunt interesaţi de oportunităţi profesionale mai bune din punct de vedere al salariului sau al beneficiilor extrasalariale. În plus, chiar şi cei care nu urmăresc o schimbare imediată a jobului, aplică pentru a-şi evalua opţiunile”, spune Ana Vişian, reprezentantul platformei de recrutare.

În luna iulie, candidaţii au aplicat cel mai mult pentru poziţii în Vânzări, unde aplicările au crescut cu aproape 4% faţă de luna trecută, Management, Financiar/Contabilitate, IT/Telecom şi Producţie/Logistică. De asemenea, s-a înregistrat o creştere notabilă de aproape 20% a aplicărilor în HoReCa, pe fondul intensificării activităţilor sezoniere din acest domeniu.

Topul companiilor cu cele mai multe aplicări a fost condus în luna iulie de către Lidl, LPP FASHION, Enel şi eMAG. În plus, foarte mulţi candidaţi s-au orientat către judeţele mai dezvoltate din punct de vedere economic din ţară, precum Ilfov şi Bucureşti (peste 221.170 de aplicări), Timiş (59.600 de aplicări), Braşov (44.330 de aplicări), Cluj (44.270 de aplicări) şi Constanţa (peste 35.700 de aplicări), arată datele BestJobs.

Candidaţii au aplicat în număr mare pentru poziţii precum Consultant Vânzări pentru un brand de fashion, cu 1.700 de aplicări, Agent Customer Care (ce permite desfăşurarea activităţii de la distanţă) pentru o companie ce domină piaţa de comerţ online din România, cu peste 1.300 de aplicări şi Online Guidance Support, cu aproximativ 1.260 de aplicări.

Statisticile de pe platformă arată că volumul de joburi de la companii din străinătate a crescut cu 17% comparativ cu luna iunie, cele mai multe oportunităţi venind din Germania. Pe plan naţional, Vânzările, Managementul, IT-ul şi Financiarul sunt domeniile care predomină oferta de joburi.

Datele din luna iulie mai reflectă o nouă tendinţă privind căutările candidaţilor potriviţi în funcţie de abilităţi. Astfel, 75% dintre joburile deschise pe platformă aveau adăugate skill-urile pe care candidatul ideal ar trebui să le aibă.

Specialiştii sfătuiesc candidaţii să îşi menţină CV-urile actualizate inclusiv cu abilităţile soft şi hard, pentru a-şi mări şansele de a fi recomandaţi de către platformă angajatorilor şi astfel, de a fi contactaţi pentru un nou job.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Criza mondială lovește cu putere toate țările. Cum își fac oamenii singur rău printr-o metodă simplă
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Cum își fac oamenii singur rău printr-o metodă simplă
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul procesor Dimensity 6300. De ce este asta o veste importantă pentru utilizatorii Android
MediaTek a lansat noul chipset Dimensity 6300, care vine să înlocuiască Dimensity 6100+, cunoscut pentru integrarea în modele de telefoane accesibile precum Galaxy M15. Noul procesor promite...
#locuri de munca, #domenii angajari, #salarii mari, #joburi Romania , #stiri joburi