Cele mai bune joburi pentru oameni destepti, dar lenesi

Sambata, 08 Martie 2014, ora 18:02
15641 citiri
Cele mai bune joburi pentru oameni destepti, dar lenesi
Foto: BBC

In conditiile in care stresul provocat de locul de munca afecteaza tot mai multi oameni, o maniera mai relaxata de abordare a sarcinilor de la serviciu poate fi o solutie, spun specialistii.

Piata muncii este, ce-i drept, competitiva, insa acest lucru nu inseamna ca nu exista joburi si pentru cei care cauta cea mai lipsita de efort rezolvare a unei probleme, mai exact pentru cei lenesi. Singura conditie este sa fii destept, sustin expertii in management, potrivit BBC Capital.

Unul dintre cele mai bune exemple de joburi usoare este sa fii profesor de engleza in anumite tari. De exemplu, Andy Lee Chasiri, designer de jocuri pe calculator stabilit in China, a precizat ca unul din trei profesori de engleza pe care i-a cunoscut in Beijing s-a descris ca fiind inteligent, dar foarte lenes.

El a spus ca, in China, standardele sunt destul de scazute pentru a obtine un astfel de job. In unele cazuri, singura cerinta este ca un aplicant sa se fi nascut intr-o tara in care engleza este limba oficiala.

Cele mai bune cinci joburi din lume

Chasiri a adaugat ca profesorii de engleza au un program foarte flexibil, asa ca, de cele mai multe ori, lucreaza part-time. In restul timpului, unii aleg sa isi continue studiile, sa se distreze sau chiar sa isi caute un alt loc de munca. In plus, salariul unui dascal este destul de mare, fiind comparabil cu cel al angajatilor din companii, care lucreaza norma intreaga sau chiar stau peste program.

De asemenea, un alt job relaxant este cel de programator, iar vestea buna este ca se si plateste foarte bine in acest domeniu. Paul Denlinger, care are aceasta meserie, sustine ca programarea reprezinta un proces de invatare continuu, insa in realitate nu trebuie sa muncesti foarte mult, mai ales in conditiile in care provocarile incep sa se repete cu o frecventa tot mai mare pe masura ce castigi experienta.

Cele mai cool joburi din lume

Mai mult, aceasta meserie chiar incurajeaza lenea, sunt de parere unii. Pentru ca se lucreaza in echipa, un programator scrie cateva coduri, apoi trebuie sa astepte feedback din partea echipei sau a sefilor, timp in care poate avea cu totul alte activitati. "Ajungi sa lucrezi cu alti oameni inteligenti, in timp ce investitorii arunca cu bani in voi pentru ideile care le mai vin", sustine Denlinger.

De asemenea, Chris Leong, un programator din Sydney, sugereaza ca cel mai bine este sa lucrezi pentru guvern. In Australia, astfel de joburi au un program de cel mult 35 de ore pe saptamana, iar salariile sunt consistente.

Matthew Kuzma precizeaza ca cea mai buna solutie pentru o persoana lenesa, dar inteligenta este sa devina "expert" sau "consultant" intr-un anumit domeniu, astfel incat sa ajunga sa fie platita pentru ca isi prezinta ideile si opiniile unor oameni care trebuie apoi sa puna osul la munca si sa le implementeze.

Insusi Bill Gates spunea ca intotdeauna va alege o persoana lenesa pentru o sarcina dificila, "deoarece va gasi o modalitate usoara de a o face".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cuprinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#joburi strainatate, #joburi usoare, #meserii usoare, #stres loc munca , #oferte locuri munca
Comentarii
Poza gavirloaia
gavirloaia
rank 1
cel mai bun job pt puturosi si incapabili e la zoaie.com
Poza programer
programer
rank 1