Cel mai mare producator de textile din Romania, o companie din UK, inchide fabrica din Urziceni: Unul din motive e cresterea salariului minim

Marti, 07 Martie 2017, ora 11:08 14503 citiri
Foto: Facebook/Alison Hayes

Compania britanica Alison Hayes, cel mai mare producator de textile din Romania dupa cifra de afaceri din 2015, a anuntat ca inchide fabrica din Urziceni. Acolo sunt angajati in prezent 350 de croitori.

Decizia conducerii companiei a venit pe fondul majorarilor costurilor de productie, date fiind cresterea salariului minim in Romania si deprecierea lirei sterline, ca urmare a Brexit, arata Ziarul Financiar.

"Nu suntem impotriva cresterii salariului minim din Romania, ba chiar credem ca este prea mic, daca ne uitam la Europa. Totusi, daca luam in calcul majorarile acestuia, taxele prea mari si lipsa de infrastructura, atunci realizam ca avem un cost de productie prea mare in Romania", a declarat Nicolas Georghiades, directorul operational al Alison Hayes si unul dintre actionari.

Alison Hayes detine tot in Urziceni si un centru de design (cu circa 200 de angajati). Acesta va functiona in continuare, a mai anuntat Nicolas Georghiades.

Cum Alison Hayes mai are o fabrica in Buzau, mare parte din comenzi vor fi trimise acolo, restul urmand sa fie trimise catre subcontractori.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com