Cel mai bine platit loc de munca

Advertorial
Joi, 15 Iunie 2017, ora 22:55
17666 citiri

Atunci cand vorbim de un loc de munca, ne intereseaza in primul rand programul, dar neaparat salariul. Nu putem avea un serviciu unde suntem prost platiti, decat daca chiar nu avem incotro si avem nevoie si de acei putini banuti. Intotdeauna vom cauta un loc de munca bine platit si este firesc sa se intample asa.

Daca in urma cu cativa ani buni joburile banoase catre care voiau sa se indrepte tinerii erau altele decat in ziua de azi, acum adolescentii se indreapta catre facultati care sa ii ajute sa castige cat mai multi bani atunci cand vor iesi de pe bancile facultatilor si vor trebui sa isi caute un loc de munca.

In zilele acestea locurile de munca bine platite din tara noastra sunt cele din domeniile stomatologice, notariale, controlor trafic aerian, IT si lista poate continua.

Bineinteles ca aici salariile difera si in functie de orase. Acelasi loc de munca poate fi platit mai bine in orasele mari, decat intr-un oras mai mic, indiferent de diplomele si pregatirile pe care le ai in domeniu.

In Romania poti face pregatiri in domeniul maritim, in orasele de la malul Marii. O facultate in domeniu, apoi cursurile aferente ne pot trimite in strainatate sa muncim pe bani frumosi. Multe locuri de munca in domeniu pot fi gasite pe site-ul nostru, in anunturile postate de firmele de recrutare.

Joburile bine platite fara a avea studii superioare

Am fi mirati sa aflam ca uneori anumite locuri de munca in strainatate pentru necalificati sunt platite mult mai bine in comparatie cu un loc de munca unde ai nevoie de studii superioare. Printre joburile care nu necesita studii superioare se pot numara grefierii, alpinistii utilitari, somelierii.

Pe vremuri scolile de meserii erau obligatorii, iar acest lucru era foarte bun, deoarece fiecare invata sa faca ceva, trebuia sa fie bun la ceva si capata experienta. Acum daca ai pretentia sa obtii un loc de munca bine platit, trebuie sa ai facultate, experienta, sa nu depasesti o anumita varsta.

Pai cum sa capeti experienta, daca nimeni nu iti ofera dreptul de a profesa? Cum sa capeti experienta daca ai doar pana in 30 de ani, pentru ca mai mult nu prea se mai cere? Din pacate cei care reusesc sa obtina un loc de munca bine platit sunt cei norocosi, caci despre asta este vorba la un moment dat.

Un alt subiect de atins este cel legat de locurile de munca pentru femei. Un studiu la nivel mondial arata ca femeile detin un procent mai mare de 50% in ceea ce privesc castigurile salariale.

Putem expemplifica cateva meserii in care pot activa atat barbatii cat si femeile, dar in care femeile castiga mult mai mult decat barbatii. Meseria de farmacist o poate practica atat un barbat cat si o femeie, dar ea are mai mult succes in randul femeilor, deoarece ele prezinta o incredere mult mai mare. Se spune ca un medic ginecolog barbat castiga mult mai bine decat un medic ginecolog femeie, deoarece barbatii cunosc mult mai bine corpul unei femei decat il cunoaste chiar ea insasi.

Un avocat femeie castiga mult mai bine decat un barbat care practica aceeasi meserie. O femeie studiaza mult mai mult si stie de obicei in viata cum sa gaseasca portite pentru a reusi, se descurca mult mai bine in cele mai multe din situatii, iar acest job ii da sansa sa isi arate abilitatile.

Asistentele medicale sunt destul de bine platite si este un job in care cel care o practica trebuie sa ofere foarte mare incredere pacientilor, iar femeile au aceasta capacitate. In aceatsa functie poti evolua foarte repede, avand posibilitatea sa castigi si mai mult.

Tinand cont ca in ultimii ani a explodat piata cu decoratiuni interioare care mai de care, pe retelele de socializare sunt tot mai multe idei in acest sens, un designer poate castiga foarte multi bani daca isi gaseste un loc de munca in domeniu si sa lucreze si in privat.

Ideile bune se platesc bine intotdeauna, creativitatea, tot ce este nou. Unii au norocul sa castige pe cont propriu, altii trebuie sa fie ajutati sa se ridice, iar pentru asta ar trebui sa isi gaseasca un loc de munca unde sa fie platit, sa isi construiasca un portofoliu bun, oamenii sa capete incredere in el, sa se duca vestea ca este un designer exceptional.

Multi adolescenti care termina o facultate in domeniu incearca sa isi gaseasca loc de munca. Este ideal daca am putea sa activam in meseria pe care o avem la baza, sa ne ajute sa crestem in ceea ce am pus bazele, insa de multe ori acest lucru nu se poate concretiza daca pe piata locurilor de munca nu exista posturi in domeniul respectiv.

Lumea este intr-o continua schimbare, iar fiecare loc de munca in ziua de azi numai este sigur ca va aduce profituri substantiale in viitor. Trebuie sa stim cum sa ne orientam catre cursuri care sa ne tina in permanenta in pas cu noutatile, cu ce se iveste a fi banos in viitor si astfel vom avea mereu siguranta zilei de maine, nu ne vom plafona si nu vom spune ca meseria noastra nu ne ofera locuri de munca bine platite.

Ceea ce avem la baza poate sa nu aiba de a face cu ceea ce ajungem sa facem la un moment dat, pentru ca am stiut sa ne indreptam catre lucruri de viitor, lucruri care inainteaza in era in care traim, ceea ce este si normal.

Tocmai pentru ca viitorul nu este niciodata sigur, trebuie sa fim noi precauti si sa facem in asa fel incat sa ne punem la adapost oferindu-ne siguranta unui loc de munca bine platit, evoluand in permanenta in mai multe domenii, la care ne pricepem fiecare sau poate nu ne pricep, dar invatam sa facem asta.

De cate ori nu am gasit atunci cand ne cautam un loc de munca, o gama larga de anunturi cu posturi de care am auzit ca sunt foarte bine platite iar noi nu aveam pregatirea in domeniul respectiv?

Nu este asa ca sunt multi dintre noi care ar vrea sa existe mereu un loc de munca ce le ofera salariu cat mai mare?

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#loc munca bine platit, #loc munca fara studii superioare , #oferte locuri munca