Care sunt cele mai solicitante meserii, in viziunea romanilor

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 15:54
3705 citiri
Care sunt cele mai solicitante meserii, in viziunea romanilor

Cele mai solicitante meserii din Romania sunt cele de medic, pilot, pompier si profesor, conform unui sondaj de opinie.

Astfel, 75% dintre romani se declara stresati si suprasolicitati la locul de munca, in timp ce 8 din 10 acuza boli si manifestari cauzate de aceste stari.

Studiul, realizat de Secom, pe un esantion de 3.381 de respondenti din mediul urban, releva ca aproape 80% dintre persoanele suprasolicitate la locul de munca prezinta simptome ale afectiunilor cauzate de stres si suprasolicitare, majoritatea acuzand oboseala excesiva si indelungata (85% persoane), probleme cu somnul sau migrene (65%).

Dintre acestia, majoritatea au meserii precum profesor sau educator si angajat in domeniul IT sau programator, rezultate care confirma sondajul de opinie.

Adevarul despre meserii: Parintii isi vad copiii medici, avocati sau profesori - Tinerii vor cu totul altceva

Potrivit studiului mentionat, 6 din 10 angajati considera ca stresul si suprasolicitarea sunt consecinte ale orelor de lucru din afara programului, inclusiv in weekend, ale lipsei de energie, ale proiectelor de mare amploare la care lucreaza si ale interactiunii cu persoane dificile.

De asemenea, doar 2 din 10 romani considera ca timpul disponibil pentru activitatile de la serviciu este suficient.

Femeile resimt aproape la fel ca barbatii stresul si suprasolicitarea la locul de munca. Din totalul persoanelor afectate, 54,5% sunt femei.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#cele mai solicitante meserii, #meserii solicitante, #locuri munca solicitante , #meserii
Comentarii