Cand poate refuza Germania sa plateasca ajutoare sociale imigrantilor - cazul unei romance

Marti, 20 Mai 2014, ora 23:36
4133 citiri
Cand poate refuza Germania sa plateasca ajutoare sociale imigrantilor - cazul unei romance

Germania poate refuza sa plateasca anumite ajutoare sociale pentru cetatenii din alte tari membre ale Uniunii Europene, care nu au demonstrat ca si-au format o legatura reala cu Germania sau ca au dorinta de a se integra, potrivit unui consilier juridic al Curtii de Justitie a UE (CEJ).

Opinia CEJ a fost solicitata cu privire la cazul unei romance din Germania si vine cu cateva zile inainte de alegerile pentru Parlamentul European, asa-numitul "turism social" fiind un subiect major in campaniile derulate in mai multe state europene, noteaza Wall Street Journal.

In special politicienii din Germania, Olanda si Marea Britanie s-au plans ca cetatenii din statele sarace ale UE vin in tarile lor pentru a profita de sistemele de beneficii sociale mai generoase.

Romanii, folositi iar in campania din UK: Mesajul vicepremierului britanic

Cetatenii din UE pot lucra in oricare dintre cele 28 de state membre, insa cei care isi cauta un loc de munca intr-o alta tara trebuie sa fie capabili sa se intretina.

Un tribunal din Germania a solicitat opinia CEJ cu privire la cazul unei romance, Elisabeta Dano, si al fiului sau minor, care au locuit in orasul Leipzig timp de mai multi ani. Judecatorii germani au aratat ca romanca nu a facut niciodata niciun efort pentru a-si gasi in loc de munca in Germania sau in Romania.

Politician britanic, despre romani: Vrem o politica a imigratiei bazata si pe controlul calitatii (Video)

Tribunalul Social din Leipzig a intrebat CEJ daca autoritatile germane pot refuza sa plateasca beneficiile sociale de baza, care acopera cheltuieli precum intretinerea si caldura.

Avocatul general Melchior Wathelet a aratat ca o astfel de decizie se afla in conformitate cu legislatia europeana.

Cand s-a produs adevarata invazie a imigrantilor romani in Germania

"Excluderea de la plata beneficiilor sociale de baza a persoanelor care vin in Germania doar pentru a beneficia de schema de protectie sociala, si nu pentru a se integra pe piata muncii se afla in conformitate cu legislatia UE", a spus acesta.

Comisia Europeana a precizat in repetate randuri ca nu exista dovezi cu privire la existenta turismului social si ca legislatia UE ofera protectie suficienta pentru sistemele nationale de beneficii sociale.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Germania beneficii sociale imigranti, #ajutoare Germania, #locuri munca Germania , #locuri munca Germania