Bucurestiul este cel mai bun loc din lume pentru lucrat de acasa. Ce tara are cele mai multe orase in top

Sambata, 25 Aprilie 2020, ora 08:57
13673 citiri
Bucurestiul este cel mai bun loc din lume pentru lucrat de acasa. Ce tara are cele mai multe orase in top
Foto: Arhiva Ziare.com

Tot mai multi romani au lucrat de acasa in ultima luna si jumatate, in contextul pandemiei de coronavirus, iar Bucurestiul este lider detasat in Romania in privinta numarului de angajati care fac work from home. Capitala este totodata si cel mai bun oras din lume in care sa lucrezi de acasa.

Potrivit unui clasament facut de Broadband Deals, citat de Travel Daily News, Bucurestiul este pe primul loc in acest top, in ce priveste lucratul de acasa sau de la distanta.

Iata si care au fost indicii luati in calcul, fiind analizate 50 de mari orase ale lumii:

  • Viteza medie a Internetului - trebuie sa fie de incredere
  • Existenta companiilor de livrare a mancarii acasa
  • Numarul disponibil al locurilor de munca ce poate fi facuta de acasa
  • Costul unui laptop in acel oras
  • Costul vietii
  • "Daca lucrati din Bucuresti, nu veti duce lipsa de mancare la pauza de pranz, cu optiuni de mancare uimitoare de la Uber Eats sau de la restaurantele unde se poate lua la pachet", scriu autorii studiului, adaugand ca prima investitie trebuie insa facuta intr-un laptop.

    Bucurestiul este pe primul loc si la proportia de locuri de munca de acasa, din total - 4,33%, fiind urmat de San Francisco - 4,29%, singurele doua orase analizate cu peste 4%. Spre comparatie, Tokio are doar 0,13% locuri de munca de acasa, din total.

    Cu o viteza medie de 52 Mbps, capitala noastra este a patra in top, dupa Hong Kong, Houston si Dublin. Totodata, Bucurestiul este al saptelea cel mai ieftin oras, din punctul de vedere al costului vietii. Cele mai ieftine sunt Mumbai (India), Harkov si Kiev (Ucraina), iar cele mai scump este Basel (Elvetia).

    La nivel general, Bucurestiul este urmat de trei orase americane - Houston, Las Vegas si Atlanta - si de capitala Ungariei, Budapesta. De altfel, Statele Unite au cele mai multe orase in top 50 - noua -, si toate sunt intre primele 15.

    Totodata, si estul Europei este un loc foarte bun de lucrat de acasa, mai arata autorii studiului, doar un oras dintre primele 16 nefiind din SUA sau din Europa de Est.

    Pe ultimele locuri in top 50 sunt cele mai mari orase italiene - Roma si Milano -, din cauza vitezei relativ mici a Internetului, costului prea mare al unui laptop, dar si a numarului mic de locuri de munca disponibile pentru lucrat de la distanta. In plus, nici costul vietii nu este tocmai unul scazut.

    Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
    Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
    România a evitat plata penalităţilor după ce Garda de Mediu din Sibiu a închis depozitul neconform de deşeuri industriale periculoase al Sometra SA din Copşa Mică, oraş care zeci de ani...
    Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
    Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
    Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat, marţi, 19 martie, că la fabrica Ford de la Craiova se va produce în curând primul autoturism electric. El a menţionat că în România au fost...
    #Bucuresti cel mai bun oras lucru, #cele mai bune orase lucru acasa, #orase bune work from home, #work from home coronavirus, #top orase lucru de acasa, #top orase work from home , #munca domiciliu