BlackBerry se pregateste de concedieri masive: mii de angajati ar putea ramane fara slujbe

Joi, 19 Septembrie 2013, ora 17:11 948 citiri
Foto: Reuters

Mii de angajati ai Blackberry din intreaga lume vor ramane fara slujbe pana la sfarsitul acestui an. Concedierile masive au loc in aceeasi perioada in care producatorul de telefoane mobile lanseaza pe piata un nou smartphone.

Citand surse din interiorul companiei, Wall Street Journal anunta ca 40% din angajatii firmei ar putea fi dati afara. Odata cu succesul resunator al firmelor Apple si Samsung pe piata telefoanelor inteligente, BlackBerry Ltd a cunoscut un declin.

"Nu vom comenta pe marginea unor zvonuri si speculatii. Ne aflam in cea de-a doua faza a planului nostru de transformare. Miscarile organizationale vor continua sa se petreaca pentru a ne asigura ca avem oamenii potriviti in pozitiile potrivite pentru noi oportunitati", a declarat purtatorul de cvant al BlackBerry, Adam Emery.

Stirea concedierilor vine in aceeasi zi in care compania candiana a lansat Z30 un smartphone menit sa aduca BlackBerry pe piata telefoanelor inteligente.

Acum doi ani, BlackBerry avea peste 17.000 de angajati si o cota de piata de 14% in SUA, potrivit datelor firmei de cercetare IDC. In prezent, cota de piata a companiei a coborat la sub 3%.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com