AVAS va concedia inca 155 de angajati

Joi, 10 Iunie 2010, ora 15:50
1195 citiri
AVAS va concedia inca 155 de angajati
Foto: Arhiva

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a anuntat ca va continua procesul de restructurare si reorganizare, din decembrie 2009, conform cerintelor FMI de reducere a cheltuielilor bugetare, precizand ca a inceput demersurile pentru noua procedura de concediere colectiva a 155 de salariati.

"Dupa finalizarea procesului de restructurare si reorganizare in AVAS, va rezulta o reducere de personal cu 48% si o reducere a salariului mediu pe institutie cu 60%, in numai 7 luni", se arata in comunicatul transmis joi de AVAS.

Pana in prezent, obiectivul de reducere a cheltuielilor de personal a fost realizat, intr-o prima etapa, in luna decembrie a anului 2009, prin reducerea numarului de posturi de la 510 la 422.

Dupa o analiza detaliata a nevoilor institutiei in vederea atingerii obiectivelor, precum si a importantei activitatilor functionale, conducerea AVAS a decis continuarea procesului de restructurare si reorganizare.

"Astfel, incepand cu data de 31 mai 2010, a intrat in vigoare noua structura organizatorica a AVAS, ceea ce a presupus, pe de o parte, o noua reducere de posturi, de la 422 la 267, iar pe de alta parte, o reducere a functiilor de conducere prin desfiintarea a 13 posturi de director general si director general adjunct, reducerea numarului de directori de la 21 la 8 si a posturilor de consilieri de la 13 la 10 - acestea din urma fiind incadrate, in noua structura, ca si posturi de executie si remunerate diminuat corespunzator. In aplicarea acestor decizii, conducerea AVAS a inceput demersurile pentru noua procedura de concediere colectiva a 155 salariati", potrivit AVAS.

Totodata, incepand cu luna februarie 2010, salariul mediu pe institutie a fost redus de la suma de 8.500 lei brut la suma de 3.400 lei brut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#concedieri AVAS, #locuri munca AVAS, #restructurare AVAS , #concedieri