ArcelorMittal Galati isi reduce din nou numarul de angajati

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 08:51 2342 citiri

Combinatul ArcelorMittal isi reduce din nou numarul de angajati, pe baza "disponibilizarilor voluntare", in urma carora angajatii vor primi intre 6 si 17 salarii compensatorii, adica sume cuprinse intre 15.000 si 25.000 de lei.

Potrivit Romania Libera, noua schema de disponibilizari va fi aplicata numai pentru cei 950 de angajati din cadrul Departamentului "Structural Skill Pool".

Acest departament a fost creat pentru o mai buna gestionare a necesarului de forta de munca, in contextul masurilor adoptate de administratia combinatului pentru mentinerea competitivitatii si imbunatatirea productivitatii, reducerea costurilor fixe, sporirea flexibilitatii si policalificarea fortei de munca.

In 2012, s-au inscris in acest departament peste o mie de angajati care optau pentru renuntarea la locul de munca in schimbul platilor compensatorii.

Cererile de renuntare la locul de munca pot fi depuse pana la data de 15 aprilie, iar compania a anuntat ca le va aproba numai pe cele ale angajatilor care nu au competente de intres.

Daca in 2011 s-au acordat intre 8 si 24 de salarii compensatorii, plus o suma fixa de la 25 la 30 de milioane de lei vechi, in 2012 siderurgistii "autodisponibilizati" au incasat de la 8 la 21 de salarii, plus suma fixa.

La primele "autodisponibilizari", din 2002, angajatii primeau, pe langa suma fixa, de la 12 la 36 de salarii compensatorii, in functie de vechime.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Criza continua iar acest an pare chiar mai greu din acest punct de