Alcatel concediaza 10.000 de oameni

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 13:11 1615 citiri
Foto: ITP

Compania Alcatel-Lucent se pregateste sa concedieze 10.000 de oameni dupa ce directorul executiv, Michel Combes, s-a angajat sa faca economii si sa readuca firma pe profit.

Cei 10.000 de oameni reprezinta aproximativ 14% din totalul angajatior Alcatel din toata lumea. Astfel, potrivit companiei, 4.100 de posturi vor disparea din toate filialele Alcatel din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, 3.800 din Asia si 2.100 din America de Nord si cea de Sud, scrie Bloomberg.

Aceasta nu este prima decizie de acest fel a Alcatel. In ultimul an s-au facut mai multe restructurari in urma carora mii de oameni au ramas fara slujbe. Presiunea pusa pe pretul accesibil al produselor precum si concurenta acerba au obligat firme gigant precum Alcatel sa ia astfel de masuri drastice.

Michel Combes a promis ca va reduce cheltuielile companiei cu un miliard de euro si ca va creste vanzarile cu tot atat. Pierderile Alcatel de la infiintare si pana acum se ridica la 10 miliarde de dolari. Compania se afla acum in negocieri cu mai multi potentiali parteneri care ar putea cumpara o parte dintre actiunile firmei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com