A crescut in saracie, iar acum e la Davos si vrea sa schimbe lumea

Sambata, 23 Ianuarie 2016, ora 09:37
8790 citiri
A crescut in saracie, iar acum e la Davos si vrea sa schimbe lumea
Foto: YouTube/World Economic Forum

Un tanar britanic incearca sa schimbe lumea la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elvetia, unde se afla o mare parte dintre cei mai puternici oameni de pe planeta.

Alvin Carpio, in varsta de 28 de ani, s-a nascut si a crescut in Newham, unul dintre cele mai sarace cartiere ale Londrei, relateaza Business Insider.

Mama lui a ajuns in Marea Britanie pe cand avea 19 ani si s-a angajat la un hotel, unde facea curatenie in camere. La scurt timp, sotul sau a urmat-o in Regatul Unit. El s-a angajat ca ospatar, insa a murit cand Alvin Carpio avea doar 9 ani, asa ca familia sa a trait de atunci doar dintr-un singur salariu.

In ciuda traiului dificil, Alvin nu a apucat-o pe cai gresite, asa cum s-a intamplat cu fosti colegi de-ai sai, care au ajuns la inchisoare pentru jaf sau omoruri, ori traiesc din ajutoare sociale.

Alvin Carpio se afla in aceste zile la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elvetia, eveniment care a adunat 2.500 dintre cei mai influenti oameni ai planetei. Tanarul se simte coplesit de aceasta reusita a sa, insa e determinat sa-si atinga scopul.

Lobby pe langa oameni influenti

Alvin Carpio a fost invitat special de organizatori sa participe la Forumul Economic Mondial de la Davos. In cadrul acestui eveniment, el are rolul de a-i convinge pe participanti sa abordeze si o tema sociala importanta: cum ar putea guvernele si companiile sa rezolve problema saraciei.

"Forumul Economic Mondial reprezinta o buna ocazie pentru a crea niste relatii cu oficiali guvernamentali si cu sefi de companii, dar si pentru a vedea cat de implicati sunt in aceasta treaba.

Deja am purtat cateva conversatii fructuoase legate de ce trebuie sa faca mediul de afaceri pentru a eradica saracia. In primul rand, angajatorii trebuie sa se asigure ca platesc salarii decente si sa renunte la anumite idei preconcepute. De exemplu, ar trebui sa le ofere o sansa celor care au cazier", a opinat tanarul londonez.

Cu totii meritam o a doua sansa

Carpio a marturisit ca, in copilarie, in cartierul Newham era la moda sa fii infractor, asa ca multi dintre cunoscutii sai au facut inchisoare. Insa din aceasta cauza, acum le e foarte greu sa-si gaseasca un loc de munca.

Mai mult, munca "de jos" a fost inlocuita in mare parte de tehnologie.

"Tocmai de aceea e important ca guvernele si companiile sa se asigure ca nu se pierde potentialul unor persoane apte de munca. De exemplu, in timp ce e bine ca toata lumea te incurajeaza sa devii antreprenor, daca provii dintr-un mediu defavorizat, e foarte probabil ca afacerea ta sa se transforme intr-un esec. Nu e cazul tuturor, insa de multe ori asa se intampla.

Nu spun ca nu ar trebui sa cautam un Bill Gates in Plaistow (estul Londrei), insa ar trebui si sa ne asiguram ca toata lumea are oportunitatea de a se angaja undeva", a mentionat tanarul.

Nu a uitat de unde a plecat

Business Insider scrie ca e foarte simplu sa-ti dai seama de ce organizatorii evenimentului din Davos l-au ales pe Carpio pentru a vorbi despre saracie si pentru a-i convinge pe oamenii influenti sa faca ceva pentru a schimba lumea.

Pasiunea sa pentru a face bine celor de langa el il transforma intr-un model de urmat.

El a crescut intr-o zona saraca, dar a reusit sa termine cu note foarte mari cursurile London Oratory School, unde au invatat si copiii fostului premier britanic Tony Blair.

De asemenea, tanarul a mers si la facultate si are diplome de la cele mai prestigioase universitati din tara, SOAS University of London si London School of Economics.

Ulterior, a lucrat la Catch22, unde a ajutat familiile cu probleme, dar a infiintat si o cantina pentru saraci. De asemenea, a organizat mai multe evenimente caritabile.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#saracie discutii Davos, #forum economic Davos, #eradicare saracie, #saracie Forum Economic Davos , #piata muncii