800 de angajati de la Mechel Campia Turzii ar putea fi disponibilizati

Vineri, 24 August 2012, ora 19:09
1622 citiri
800 de angajati de la Mechel Campia Turzii ar putea fi disponibilizati
Foto: realpress.ro

Prefectul judetului Cluj, Ioan Vuscan, a declarat, vineri, ca inca 800 de angajati de la Combinatul Mechel Campia Turzii ar urma sa fie disponibilizati, astfel ca in unitate vor ramane mai putin de 250 de angajati.

"Am purtat, vineri, discutii cu conducerea combinatului Mechel Campia Turzii si cu cea a sindicatului, la sediul combinatului. Din pacate, concluziile intalnirii nu sunt imbucuratoare, ni s-a comunicat intentia conducerii combinatului de a disponibiliza peste 800 de persoane, astfel incat sa mai ramana doar 238 de angajati. Ce va ramane din combinat se va transforma in sectie externa a Ductil Steel Buzau, iar la Campia Turzii va fi, practic, un punct de lucru. E o tragedie sociala la Campia Turzii daca intentia se va concretiza, si nu se va intampla nimic in perioada urmatoare", a spus Gheorghe Vuscan, relateaza stiridecluj.ro.

Prefectul sustine ca reprezentantii Mechel nu si-au respectat cuvantul dat si ca in realitate doreau sa faca si alte disponibilizari. Vuscan a precizat ca, in 5 septembrie, ar fi urmat sa aiba loc o intalnire cu mai multi "consumatori de produse metalurgice", pentru ca Mechel sa poata incheia contracte.

Protest spontan la portile Arpechim

"Am vazut ca strategia lor era alta, ei erau hotarati sa faca disponibilizari si sa conserve o parte din capacitatile de productie. Daca acestea se vor inchide, vor fi foarte greu de redeschis de catre cineva", a spus prefectul judetului Cluj.

Gheorghe Vuscan a mai afirmat ca vrea sa-l invite pe premierul Victor Ponta la Campia Turzii pentru a incerca sa ii convinga pe actionarii rusi sa renunte la disponibilizari.

"Vrem sa il invitam pe dl. Ponta la o intalnire, iar actionariatul rus de la Mechel a reactionat pozitiv si sunt de acord. Trebuie sa vedem in ce masura si-au respectat clauzele contractuale sau nu. Nu avem voie sa lasam ca acele capacitati de productie sa fie oprite", a precizat Vuscan.

Decizia de disponibilizare a fost anuntata de conducerea Mechel in cadrul unei sedinte la care a participat si prefectul Gheorghe Vuscan, directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, seful ITM Cluj, Emilian Rosca si primarul municipiului Campia Turzii, Radu Hanga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#disponibilizari Mechel Campia Turzii, #800 angajati concediati Mechel, #angajati concediati Mechel Campia Turzii, #concediati Mechel , #concedieri