5 motive pentru care Bucurestiul este cel mai bun oras din lume pentru a munci de acasa

Advertorial
Miercuri, 29 Iulie 2020, ora 15:42
21815 citiri
5 motive pentru care Bucurestiul este cel mai bun oras din lume pentru a munci de acasa
Bucurestiul sta bine in topul oraselor europene cu oferte de munca de acasa/sursa foto: Andrea Piacquadio from Pexels

Romania este una dintre cele mai bune tari din lume pentru cei care vor sa munceasca de la distanta, iar Bucurestiul ocupa primul loc in topul oraselor bune pentru lucrul de acasa, arata un raport Remote Working Index.

Raportul a analizat in detaliu 50 de orase mari din intreaga lume si le-a ordonat tinand cont de mai multi factori: viteza medie a internetului, diversitatea companiilor care livreaza mancare la domiciliu, numarul joburilor remote disponibile, costul unui laptop si costul vietii in orasul respectiv.

Iata de ce Bucurestiul a obtinut cel mai bun punctaj, depasind orase precum Houston, Las Vegas, Atlanta, Budapesta, San Francisco, Los Angeles, Kiev, Chicago sau Varsovia:

Numarul joburilor remote disponibile

Romania are printre cele mai mari procente de joburi la distanta disponibile pe piata muncii, iar Bucurestiul ocupa primul loc in topul oraselor din tara, cu 4,33% slujbe remote. Exista numeroase locuri de munca si companii care le permit angajatilor sa lucreze de la distanta si nu e nevoie sa ai multa experienta sau sa lucrezi intr-un anumit domeniu pentru a te califica.

Spre exemplu, exista multe joburi de operator call center la domiciliu care, contrar asteptarilor, nu inseamna doar sa vorbesti la telefon, ci si sa faci research sau sa rezolvi unele probleme. Pentru studenti sau pentru cei care abia au terminat facultatea si cauta un job stabil, unde sa capete experienta si sa castige bani, un astfel de loc de munca le poate oferi flexibilitatea de care au nevoie.

De altfel, pe masura ce tot mai multe companii isi reorganizeaza programul pentru a creste flexibilitatea sau numarul de zile pe saptamana in care le permit angajatilor sa lucreze de acasa, ne putem astepta ca numarul joburilor remote sa creasca in urmatorii ani.

Viteza medie a internetului

Romania se afla de mai multi ani in primele zece tari din lume la viteza internetului, iar in topul realizat de Remote Working Index, Bucurestiul (cu 52 Mbps) se situeaza pe locul 4, fiind depasit doar de Hong Kong (70 Mbps), Houston (61 Mbps) si Dublin (57 Mbps). La polul opus se afla Roma (16 Mbps), Seoul (19 Mbps), Londra (19 Mbps) sau Milano (21 Mbps).

Costul mediu al traiului

Un alt motiv important pentru care Bucurestiul ocupa primul loc in topul oraselor bune pentru a lucra de acasa este legat de costul mediu al traiului, de doar 421,32 lire sterline pe luna. Chiriile accesibile, mancarea ieftina si costul redus al transportului in comun fac ca Bucurestiul sa depaseasca orase americane precum Houston, Las Vegas, Atlanta, San Francisco sau Los Angeles, care au un cost al vietii chiar si dublu. Un scor bun au obtinut si alte orase din estul Europei, precum Kiev (349,14 lire pe luna) sau Varsovia (463,83 lire pe luna). La polul opus, asa cum era de asteptat, se afla orasele din vestul Europei si din Statele Unite, cu un cost mediu al traiului care se apropie de 1.000 de lire pe luna.

Optiuni privind livrarea la domiciliu

In ultimii ani, au inceput sa apara si in Romania numeroase servicii de livrare la domiciliu, indiferent ca vorbim despre mancare sau despre cumparaturi saptamanale. Comenzile online sunt livrate in decurs de aproximativ o ora, pentru mancare, si doua-trei zile daca vorbim despre cele saptamanale. Costul livrarii variaza in functie de totalul comenzii, de zona in care locuiesti si de optiunile disponibile in zona respectiva, dar este totusi destul de redus in comparatie cu alte orase ale lumii.

Pretul unui laptop

In Romania, un laptop bun, potrivit pentru munca, costa in medie 1,444.52 lire sterline. In SUA, pretul este cu aproximativ 200 de lire mai scazut, avand in vedere ca aici cumparatorii nu suporta taxe vamale de import sau de transport. In schimb, in Budapesta, oras care ocupa locul 5 in top, pretul mediu al unui laptop de top este de 1,552.09 lire, iar in Varsovia ajunge la 1,539.15 lire. Preturi mari la laptopuri gasim si in Londra, Manchester, Paris, Hamburg, Koln, Milano sau Roma.

Bucureștiul, în topul orașelor europene cu cele mai ieftine locuințe. De câte salarii medii ai nevoie pentru un apartament de 70 mp
Bucureștiul, în topul orașelor europene cu cele mai ieftine locuințe. De câte salarii medii ai nevoie pentru un apartament de 70 mp
Bucureşti este unul dintre oraşele europene cu cele mai scăzute preţuri ale locuinţelor şi cu cele mai ridicate niveluri ale accesibilităţii achiziţionării acestora, arată datele unei...
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
#munca de acasa, #oferte numeroase, #Bucuresti , #munca domiciliu
Comentarii