2 din 5 romani se asteapta sa fie dati afara in 2011 - sondaj

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 16:33
1159 citiri
2 din 5 romani se asteapta sa fie dati afara in 2011 - sondaj

Criza si masurile de austeritate impuse de Guvern i-au facut pe romani sa-si piarda speranta si sa se astepte la ce e mai rau.

Astfel, un sondaj de pe site-ul de recrutare Myjob.ro arata ca peste 40% (41,37%) dintre intervievati nu ar fi surprinsi sa fie concediati pana la sfarsitul anului, iar aproape o treime (33,66%) stiu deja ca vor avea parte de taieri de salarii considerabile.

Optimisti sunt sub 20% dintre cei chestionati - 18.23% cred ca firma la care lucreaza va efectua noi angajari in 2011. De asemenea, doar putin peste 5 procente (6,74%) dintre participantii la studiu se mai asteapta anul acesta la o crestere salariala.

Sondajul a fost realizat online la nivel national, in intervalul 1-31 ianuarie 2011, pe un esantion reprezentativ de 4.348 de respondenti. Dintre acestia, cei mai multi sunt barbati (61,7%).

In cea mai mare proportie se asteapta la concedieri cei din grupa de varsta 46-55 de ani. Mai mult de un sfert dintre respondenti (28%) sunt din Bucuresti, iar cei mai pesimisti sunt din Satu Mare, Giurgiu, Salaj, Harghita, Bistrita-Nasaud, Calarasi, Bacau, Botosani, Constanta si Prahova.

Lucrurile stau invers cand vine vorba de companii

Vestea buna este ca pentru 2011 doar un sfert (25,39%) dintre angajatori preconizeaza noi disponibilizari si, dimpotriva, 40,41% dintre companiile chestionate anunta ca isi vor largi echipa.

De asemenea, procentul firmelor care prevad cresterea salariilor este aproape dublu fata de asteptarile angajatilor: 11,4% dintre angajatori declara ca vor mari retributiile salariatilor anul acesta, in timp ce 22,8% cred ca le vor micsora.

La studiu au participat 193 de companii din toata tara, iar cei mai optimisti sunt angajatorii din IT&C (software), Internet si comert electronic, retail, inginerie / tehnologie, vanzari, banci/finante, asigurari, consultanta, turism si serviciu clienti.

A.S.

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#concedieri companii private, #angajati reduceri salariu , #concedieri
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
Cornul abundentei pentru finantatorii de partid PDL!!!...Elena Udrea va prelua in administrare 10.000 de kilometri de drumuri!!!...spaga!!!