Un bărbat s-a mutat în mall, speriat de facturile la utilități și chirie. Acesta a fost neobservat mai bine de patru ani

Joi, 27 Octombrie 2022, ora 14:01
15971 citiri
Un bărbat s-a mutat în mall, speriat de facturile la utilități și chirie. Acesta a fost neobservat mai bine de patru ani
Bărbatul a construit inclusiv o ușă secretă pentru a ajunge în „locuință” FOTO Pixabay

Pentru a scăpa de plata la chirie și utilități, un bărbat din Statele Unite s-a mutat într-o cameră nefolosită dintr-un mall, la scurt timp după ce a fost dat afară din fosta locuință.

Bărbatul a reușit să locuiască în camera din mall, pe care și-a amenajat-o precum un adevărat apartament, timp de patru ani, fără ca cineva să-l deranjeze, ori să-i ceară bani de chirie.

Michael Townsend a venit cu această idee cu ani în urmă, după ce a fost evacuat de propietar și nu avea unde să meargă. Fără un acoperiș deasupra capului și chinuit de gânduri, bărbatul s-a plimbat debusolat pe străzi până ce a ajuns în fața unui mall care avea să-i devină casă.

Townsend și-a amintit că în mall se afla o cameră nefolosită, iar la scurt timp acesta s-a mutat în ea. Spaţiul de 70 de metri pătraţi a prins în timp culoare şi a devenit din ce în ce mai confortabil, acesta aducând aici inclusiv o canapea şi un PlayStation.

Potrivit Mirror, bărbatul a observat pentru prima dată spaţiul nefolosit din Providence Place Mall, situat în Rhode Island, SUA, în anul 1999. La o privire mai atentă, i s-a părut că încăperea era formată întâmplător, din cauza pereţilor celorlalte spaţii comerciale care o împrejmuiau.

"În preajma Crăciunului, în 2003-2004, era şi o reclamă la radio: o voce entuziasmată de femeie vorbea despre cât de grozav ar fi să poţi locui la mall. Insista că la mall nu ai parte doar de o experienţă uimitoare de shopping, ci şi că acesta îţi pune la dispoziţie tot ce ai nevoie pentru a duce o viaţă sănătoasă", a scris Michael Townsend pe un site personal.

Cum a fost prins

"Planul s-a schimbat şi, de la a locui în mall o săptămână, am ajuns să vreau pur şi simplu să rămân acolo pe termen nedeterminat", a adăugat el. Şi a reuşit acest lucru vreme de patru ani. Ce-i drept, şi cu ajutor din partea prietenilor. Ba chiar au construit şi o uşă secretă, ca să nu fie prinşi intrând şi ieşind din "apartament". Agenţii de pază au sesizat că ceva nu este în regulă şi i-au prins chiar înainte să înceapă amenajarea unor noi zone din locuinţa improvizată.

Întors "acasă", Michael Townsend a găsit uşa deschisă, iar PlayStation-ul şi mai multe obiecte de decor erau dispărute. A concluzionat alături de prietenii săi că cel mai bine ar fi să folosească apartamentul doar noaptea, ca măsură de precauţie pentru hoţi. Nu ştiau însă că agenții de pază erau cu ochii pe ei.

Într-un final, l-au prins pe "chiriaşul" clandestin, care a ajuns în faţa judecătorului. Nu a ajuns după gratii, însă are interdicţie să mai păşească în mall pentru tot restul vieţii.

Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#locuit in mall, #statele unite, #chirie , #Statele Unite